Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Life in Circles – 3 oktober (dinsdag)

dinsdag 3 oktober / 20:30 - 22:00

€6

In de onafhankelijke documentairefilm Life in Circles gaat Geldroppenaar Bart van Tongerlo zonder plan, maar gedreven door een onbetwistbaar innerlijk verlangen, op zoek naar een ontelbaar aantal mysterieuze steencirkels in het zuiden van Afrika. Cabaretier en televisie-presentator Leon van der Zanden volgt hem op de voet als nieuwsgierige interviewer.

In een wereld van tegenstrijdige theorieën slaat de verwarring en vertwijfeling toe. Maar de zoektocht ontvouwt zich op magische wijze en jij ontdekt uiteindelijk de diepere betekenis van zijn reis.

De roep naar een oeroud spoor van een leven in cirkels mondt uit in een openhartige beschouwing over de innerlijke reis van het hoofd naar het hart. Een bezield reisverslag met een luchtige spirituele touch.

Deze avond kunt u na afloop vragen stellen aan Bart en Leon.

lic2

Recensie Eindhovens Dagblad: Spirituele zoektocht in Zuid-Afrika door oud-Geldroppenaar.

Het is nog steeds een groot mysterie: de honderdduizenden steencirkels die overal in het landschap van Zuid-Afrika opduiken. Wie bouwden ze, wanneer, waarom, is hier sprake van een verloren beschaving? Debuterend filmmaker Bart van Tongerlo wilde er iets mee, en reisde met een cameraman af naar Zuid-Afrika, zonder plan en script, maar met een ‘onbetwistbaar innerlijk verlangen’, én met vriend en spiritueel geestverwant Leon van der Zanden.

De angst waar de maker bang voor was, om in Zuid-Afrika voor a bunch of stones komen te staan die hem niets deden, bleek ongegrond: bij de eerste cirkel opent de ‘magische poort’ zich al voor hem. ‘De energie’ is voor hem tastbaar. Ook het hart van Van der Zanden opent zich. ,,Ik ben helemaal blij.”

Kompas
De twee bezoeken onderzoekers, schrijvers en ontdekkers, zetten de verschillende theorieën tegenover elkaar en bewijzen en passant met een kompas dat er rond de stenen magnetische velden hangen.

Tongerlo en Van der Zanden zijn onder de indruk, maar lossen het mysterie niet op, het blijft gissen. Wel komen ze iets dichter bij wat de oorspronkelijke bedoeling moet zijn: ‘belachelijk veel’ energetische energie opwekken. Ook voor de niet-spiritueel ingesteld scepticus biedt Life in Circles interessant materiaal, zoals de fraaie helikopterviews van een groen heuvelachtig landschap vol (waarschijnlijk) stokoude steencirkels.

Gegevens

Datum:
dinsdag 3 oktober
Tijd:
20:30 - 22:00
Kosten:
€6

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland
+ Google Maps

Organisator

Filmhuis Hofdael
E-mail:
info@filmhuishofdael.nl