Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

A Street Cat Named Bob – 3 augustus

vrijdag 3 augustus / 21:30 - 23:15

Verenigd Koninkrijk
Drama / Biografie
103 minuten

geregisseerd door Roger Spottiswoode
met Luke Treadaway, Bob the Cat en Ruta Gedmintas

Na een moeilijke jeugd werd Bowen dakloos en raakte verslaafd aan heroïne. In de lente van 2007 zat hij in een methadonprogramma en woonde in een flat in Londen in het kader van een begeleidwonenproject. In de hal van de flat vond hij een gewonde kat. Toen hij geen eigenaar kon ontdekken bracht hij de kat naar een dierenarts, die antibiotica voorschreef. Voor de duur van de kuur nam hij het dier in huis terwijl hij bleef zoeken naar de eigenaar ervan. Toen hij deze na de twee weken van de kuur nog niet gevonden had liet hij de kat op straat los in de hoop dat deze zou terugkeren naar waar hij vandaan kwam. In plaats daarvan volgde de kat Bowen, zelfs toen hij de bus nam om aan de slag te gaan als straatmuzikant. Hij besloot de kat te houden en gaf hem de naam Bob naar een personage in Twin Peaks. Vanaf dat moment nam Bowen Bob de kat steeds mee naar zijn werk op zijn vaste speelplekken en ook toen hij de daklozenkrant Big Issue ging verkopen.

Deze avond eerst muziek van Luke V Martin

ZomerAvondBuitenFilm 2018, gratis op het plein bij Hofdael

Recensie Filmvandaag: Nadat het boek over het bijzondere waargebeurde verhaal van James Bowen en zijn rode kater Bob een internationale bestseller was geworden was het wachten op een verfilming van het verhaal. En die film is er nu.

Als de aan heroïne verslaafde James een tweede kans krijgt om zijn leven te verbeteren pakt hij dit met beide handen aan. Op een dag treft hij bij zijn woning een gewonde rode kater aan. Aangezien hij de eigenaar van het beestje niet kan vinden besluit hij de kater in huis te nemen en te verzorgen. Hij noemt de kater Bob en de twee kunnen het goed met elkaar vinden. Als Bob weer hersteld is zet James hem terug op straat, zodat hij terug naar zijn baasje kan. Bob wijkt echter niet meer van de zijde van James en volgt hem zelfs als hij de stad in gaat om zijn geld te verdienen als straatmuzikant. Langzamerhand worden de twee beroemdheden in Londen.

Castkeuze

Bij de keuze voor de cast is er in deze film gekozen voor wat minder bekende acteurs en actrices en dat komt de film ten goede. De gekozen acteurs en actrices zorgen ervoor dat het verhaal goed overkomt zonder te veel op de cast te focussen. James wordt gespeeld door Luke Treadaway en hij weet zijn personage geloofwaardig neer te zetten. In deze film weet hij de strijd van een verslaafde in het leven treffend weer te geven. Daarnaast heeft regisseur Roger Spottiswoode (Tomorrow Never Dies) het voor elkaar gekregen dat de echte Bob als een van de kat-acteurs meespeelt in deze film. En wie kan Bob de kat nou beter overbrengen dan Bob de kat?

Muziek

Muziek speelt een zeer belangrijke rol in A Street Cat Named Bob. Zanger Charlie Fink (bekend van de band Noah and the Whale) heeft samen met Treadaway een aantal nummers gemaakt die Treadaway in de film zingt. Om deze nummers heen heeft David Hirschfelder een soundtrack gemaakt die de sfeer van de film goed weergeeft. Veelal vrolijk, maar op de juiste momenten weer wat zwaarder. Door dit muzikale totaalplaatje heeft de film een geheel eigen geluid, wat goed bij het verhaal past.

Mens en dier

Maar bovenal draait het in A Street Cat Named Bob om de bijzondere band tussen mens en dier. De onvoorwaardelijke liefde die een dier kan geven. Ook al hebben de meeste mensen de hoop in je opgegeven, een dier zal je vooral beoordelen op de manier waarop je met hem of haar omgaat. De film heeft dan ook zeer herkenbare momenten voor katteneigenaren. Hoewel affiniteit met katten de film wel een stuk leuker maakt is hij uiteraard ook geschikt voor mensen die minder met katten hebben.

Hoewel A Street Cat Named Bob qua verhaal toch een stuk zwaarder is dan de gemiddelde feelgoodfilm mogen we deze film toch echt zien als een aanrader voor deze zomerdagen. Ook voor de niet kattenfan is de film erg leuk, zodat iedereen de bioscoop met een goed gevoel zal verlaten.

Gegevens

Datum:
vrijdag 3 augustus
Tijd:
21:30 - 23:15