123456

Dit is

Laden films

« Alle films

  • Dit event is voorbij.

Away From Her

vrijdag 20 september / 20:30 - 22:30

€6

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelman. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets are not yet available

Filminformatie

Canada / Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
110 minuten
Aanvang: 20:30 uur
Geregisseerd door Sarah Polley
Met Julie Christie, Gordon Pinsent en Olympia Dukakis

Wereld Alzheimer dag

Al enkele jaren organiseren wij in een goede samenwerking met de Geheugenbibliotheek een filmavond
rondom Wereld Alzheimer Dag, waarin alzheimer of dementie een
thema is.
D
e Geheugenbibliotheek leidt de film in en is aanwezig met een informatiekraam.

Grant (Gordon Pinsent) en Fiona (Julie Christie) zijn reeds vele jaren getrouwd. Nu zijn ze beiden op oudere leeftijd en ze leiden een comfortabel leven op het platteland. Tot Fiona plots problemen krijgt met haar geheugen. Vastbesloten om Grant niet op te zadelen met haar problemen, laat ze zich opnemen in een rusthuis. Daar wordt ze echter verliefd op Aubrey, een andere patient.

Uitgebreide filminformatie

Grant (Gordon Pinsent) en Fiona (Julie Christie) zijn al vijftig jaar getrouwd en leiden een teruggetrokken bestaan op het platteland van Ontario, West Canada. Fiona woont al twintig jaar in hetzelfde huis, maar weet ineens niet meer wat er in haar keukenkastjes zit. Na het afwassen bergt ze de koekenpan op in de koelkast. Briefjes op de deuren en laden brengen maar gedeeltelijk uitkomst. Haar man Grant doet de zaak liever af met een grapje, maar Fiona voelt aan wat er mis is in haar hoofd. Ze heeft Alzheimer.

De dag waarop de aan Alzheimer lijdende Fiona moet worden opgenomen in een verzorgingshuis komt snel dichterbij. De instelling heeft het wrede beleid dat nieuwe bewoners de eerste dertig dagen geen bezoek mogen ontvangen. Als Grant na die periode voor het eerst op bezoek komt, herkent Fiona hem niet meer. In dit verzorgingshuis vindt Fiona een nieuwe liefde.

Zonder omhaal onderzoekt Away from Her de onvoorspelbare wegen van het hart. Grant heeft het gevoel gestraft te worden voor zijn slippertjes uit het verleden, hun huwelijk was nooit zo stabiel als hij zichzelf voorhield. Fiona is, in haar heldere momenten, tevredener dan ooit.

Cineast Sarah Polley vermijdt melodrama en focust sec op de verwijdering tussen de 44 jaar getrouwde echtelieden, gezien door de lede ogen van de man. De verluchting komt in de vorm van Canadees natuurschoon en onverwachte ontmoetingen. Minder rauw dan de ziekte zelf.

Prijs

Entree aan de kassa: € 6,00 (alleen contant)
Entree online: € 6,00 + € 0,29 administratiekosten per bestelling (ongeacht het aantal tickets)

Gegevens

Datum:
vrijdag 20 september
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
€6

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland

Ontvang ons nieuws per mail

You have Successfully Subscribed!