Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BEN HUR (op 2e Paasdag)

maandag 22 april / 11:00 - 15:30

Gratis

RSVP

Tickets are not available as this evenement has passed.

[et_pb_section bb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text _builder_version=”3.21.4″ z_index_tablet=”500″]

Filmhuis Hofdael heeft voor 2e Paasdag een monument van een film voor u gepland! Een film die 3,5 uur duurt, waarin een heerlijke lunch in Italiaanse stijl gepland is. LET OP: RESERVEREN MéT LUNCH NIET MEER MOGELIJK.
Rome en Judea vormen de podia voor deze film die speelt rond het begin van onze jaartelling, de tijd waarin Christus werd omgebracht! Toepasselijk met Pasen, of niet soms!?

Herkomst: Verenigde Staten
Jaar: 1959
Oscars: 11!
Duur: 212 min
Regie: William Wyler
Cast: Charlton Heston, Stephen Boyd, Martha Scott, Jack Hawkins, Sam Jaffe, Hugh Griffith
Aanvang: 11:00uur
Entree zonder lunch: € 6,00 (betaling à contant)
Entree met lunch: € 20,00  – Deze boeking niet meer mogelijk.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.21.4″ z_index_tablet=”500″]

Programma:
Om 11:00 uur gaan we van start, neem gerust het kopje koffie mee de zaal in. Na 2 uur en 20 minuten romantiek, drama en strijdbaarheid is het wel tijd voor een stevige lunch van 45 minuten in Italiaanse stijl, voor hen die dat gereserveerd hebben (details hieronder).
Zo, nu willen we weten hoe het afloopt, we starten deel 2 met spanning, drama en de schitterende scène met de gekende vierspannen.
Geef toe, zo’n 2e Paasdag had u nog nooit. Nee hè, wij ook niet.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.21.1″ z_index_tablet=”500″]

Zie trailer (natuurlijk heeft onze film wél ondertiteling):

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.21.1″ z_index_tablet=”500″]

Het Verhaal:
In het onwaarschijnlijke geval dat u de film niet goed kent even een opfrisser. Ben-Hur is een film die de grenzen van het grote scherm ver overschrijdt. Dit is tijdloos episch drama over goddelijke principes tegenover wereldse macht, mannelijke spierkracht tegenover vrouwelijke overtuigingskracht, opofferingsgezindheid, genade en lijden. Tegen de achtergrond van historische gebeurtenissen bouwt William Wyler aan drieënhalf uur serene maar onverwoestbare cinema. Geen scène is overbodig; zelfs het bij dit soort films onvermijdelijke trompetgeschal, dat in totaal minuten in beslag neemt, is op zijn plaats. Judah Ben-Hur is een Joodse prins en woont met zijn moeder in Judea samen met een Romeinse stiefbroer en vriend, Messala. Jammer genoeg komt Messala in conflict met zijn stiefmoeder, hij verdwijnt en gaat in dienst van het Romeinse leger. Als hij terugkomt als Romeins officier, wreekt hij zich op zijn vroegere vriend en stiefbroer Ben-Hur. Ben vecht zich door vreselijke situaties zoals galeislaaf in een oorlogsschip, maar wordt uiteindelijk een verdienstelijk paardenmenner. Daardoor komt hij weer tegenover zijn stiefbroer en vroegere vriend Messala te staan in een legendarische, dramatische en fantastische slotstrijd. Veel drama, romantiek, heldhaftigheid, vriendschap, edelmoedigheid; kortom een échte klassieker. Ooooh! Ik kan niet wachten!

[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://www.filmhuishofdael.nl/wp-content/uploads/2019/03/Ben-Hur-3.jpg” _builder_version=”3.21″]

[/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.21.1″ z_index_tablet=”500″]

Inschrijving voor de lunch sluit op woensdag 17 april om 23:00uur.

U vindt het alvast geweldig, nu uw zwager, vriendin, buurman, dochter, schoonzoon, petekind en nicht nog; sleep ze mee! Hier zijn uw opties:

Filmkaartje met lunch is €20,- en dan krijg je het volgende bij de lunch:

• Glas wijn of jus ‘d orange
• Diverse broodjes hard/zacht
• Beleg: diverse soorten kaas en diverse soorten worst (Italiaans)
• Pastasalade
• Pizzapunten
• Sla/komkommer/tomaat
• Tiramisu

Filmkaartje zonder lunch is gewoon €6,-.

U kunt voor één van beide opties reserveren en krijgt per email een bevestiging van uw reservering. Zo leuk, om zoiets in Geldrop te doen slagen!

[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://www.filmhuishofdael.nl/wp-content/uploads/2019/03/Ben-Hur-1a.jpg” _builder_version=”3.21.1″]

[/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gegevens

Datum:
maandag 22 april
Tijd:
11:00 - 15:30
Kosten:
Gratis

Organisatoren

Filmhuis Hofdael
Filmhuis Hofdael