Dit is

 

Laden films

« Alle films

BlacKkKlansman

vrijdag 22 maart / 20:30 - 22:45

Gratis


Herkomst: VS
Duur: 135 min
Regie: Spike Lee
Met: John David Washington (Ron Stallworth), Adam Driver (Flip Zimmerman), Laura Harrier, Jasper Pääkkönen, Alec Baldwin e.a.
Entree: € 6,00 (alleen contant)

BlacKkKlansman volgt het waargebeurde verhaal van de Afro-Amerikaanse agent Ron Stallworth die succesvol de Ku Klux Klan-afdeling van Colorado weet te infiltreren. Hij krijgt hierbij hulp van zijn partner Flip Zimmerman en klimt op tot het hoofd van de divisie. Samen pogen ze te voorkomen dat de KKK de controle over de stad krijgt.

NRC schreef:
Spike Lee’s film over de Ku Klux Klan deelt een mokerslag uit
Biografische komedie Spike Lee maakte met BlacKkKlansman een film vol humor en overdrijvingen. Maar aan het einde worden de bedoelingen van Lee duidelijk en blijf je als kijker verslagen achter.

DeMorgen weet deze film heel goed voor u samen te vatten:
Spike Lee is boos, op racisten. Maar die woede zet Amerika’s felste regisseur deze keer om in humor. BlacKkKlansman is een sfeervolle seventieskomedie met een hallucinante, waargebeurde plot: een zwarte detective infiltreert in de Ku Klux Klan.
Als de situatie om te huilen is, kun je er maar beter mee lachen, moet Spike Lee gedacht hebben. De geëngageerde Amerikaanse regisseur is bepaald geen liefhebber van zijn huidige president, maar verpakt zijn afgrijzen in de vorm van een dolle komedie. Het waargebeurde verhaal van Ron Stallworth – een young hip soul brother met een perfecte afro – is dan ook geknipt voor dat genre: Stallworth speelde het eind jaren 70 klaar om te infiltreren in de Ku Klux Klan,als zwarte man, in de meest racistische organisatie ter wereld.
Zo’n scenario tovert meteen een glimlach op je gezicht, en Lee slaagt erin om die de hele film lang te bewaren. Heerlijk om te zien hoe Stallworth (vertolkt door John David Washington, zoon van Denzel) aan de telefoon de goorste racistische praat verkoopt om zijn KKK-contacten te paaien. En vervolgens voor fysieke ontmoetingen zijn Joodse collega (Adam Driver) op de organisatie afstuurt.
Maar vergis u niet, onder de grappen suddert pure woede. Lee’s these is zo klaar als een klontje: de man die vandaag in het Witte Huis zit, is al even erg als de puntmutsen waarmee Stallworth in zijn tijd te maken kreeg.
BlacKkKlansman is pittig, gelaagd en relevant entertainment, met een enorme liefde voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Alleen: in al zijn boosheid is Lee niet erg subtiel. De Klan-leden worden veelal afgeschilderd als achterlijke hillbilly’s of naïeve losers. Dat maakt hen relatief ongevaarlijk.
Gelukkig is er een schokkende coda om dat recht te zetten. Met beelden van de extreemrechtse aanslag in Charlottesville in 2017, die Heather Heyer het leven kostte, komt Lee echt tot de essentie: racisme is een sluipend gif dat slachtoffers blijft maken.

Kies het gewenste aantal plaatsen

44 van 50 beschikbaar BlacKkKlansman
Verzend de reserveringsbevestiging naar:

Gegevens

Datum:
vrijdag 22 maart
Tijd:
20:30 - 22:45
Kosten:
Gratis

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland
Telefoon:
040-2869119
Website:
www.filmhuishofdael.nl

Organisator

Filmhuis Hofdael
E-mail:
info@filmhuishofdael.nl