Laden films

« Alle films

  • Dit event is voorbij.

BlackKklansman (Regisseur Spike Lee won hiermee een Oscar)

vrijdag 22 maart / 20:30 - 22:45

Gratis

RSVP

Tickets are not available as this event has passed.

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text _builder_version=”3.19.18″]

BlackKklansman volgt het waargebeurde verhaal van de Afro-Amerikaanse agent Ron Stallworth die succesvol de Ku Klux Klan-afdeling van Colorado weet te infiltreren. Hij krijgt hierbij hulp van zijn partner Flip Zimmerman en klimt op tot het hoofd van de divisie. Samen pogen ze te voorkomen dat de KKK de controle over de stad krijgt.

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Film info” _builder_version=”3.19.18″ background_color=”#f46702″ custom_margin=”5px|5px|5px|5px” border_radii=”on|10px|10px|10px|10px”]

Herkomst: VS
Duur: 135 min
Regie: Spike Lee
Met: John David Washington (Ron Stallworth), Adam Driver (Flip Zimmerman), Laura Harrier, Jasper Pääkkönen, Alec Baldwin e.a.
Entree: € 6,00 (alleen contant)

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text _builder_version=”3.19.18″]

DeMorgen weet deze film heel goed voor u samen te vatten:
Spike Lee is boos, op racisten. Maar die woede zet Amerika’s felste regisseur deze keer om in humor. BlackKklansman is een sfeervolle seventieskomedie met een hallucinante, waargebeurde plot: een zwarte detective infiltreert in de Ku Klux Klan.
Als de situatie om te huilen is, kun je er maar beter mee lachen, moet Spike Lee gedacht hebben. De geëngageerde Amerikaanse regisseur is bepaald geen liefhebber van zijn huidige president, maar verpakt zijn afgrijzen in de vorm van een dolle komedie. Het waargebeurde verhaal van Ron Stallworth – een young hip soul brother met een perfecte afro – is dan ook geknipt voor dat genre: Stallworth speelde het eind jaren 70 klaar om te infiltreren in de Ku Klux Klan,als zwarte man, in de meest racistische organisatie ter wereld.
Zo’n scenario tovert meteen een glimlach op je gezicht, en Lee slaagt erin om die de hele film lang te bewaren. Heerlijk om te zien hoe Stallworth (vertolkt door John David Washington, zoon van Denzel) aan de telefoon de goorste racistische praat verkoopt om zijn KKK-contacten te paaien. En vervolgens voor fysieke ontmoetingen zijn Joodse collega (Adam Driver) op de organisatie afstuurt.
Maar vergis u niet, onder de grappen suddert pure woede. Lee’s these is zo klaar als een klontje: de man die vandaag in het Witte Huis zit, is al even erg als de puntmutsen waarmee Stallworth in zijn tijd te maken kreeg.
BlacKkKlansman is pittig, gelaagd en relevant entertainment, met een enorme liefde voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Alleen: in al zijn boosheid is Lee niet erg subtiel. De Klan-leden worden veelal afgeschilderd als achterlijke hillbilly’s of naïeve losers. Dat maakt hen relatief ongevaarlijk.
Gelukkig is er een schokkende coda om dat recht te zetten. Met beelden van de extreemrechtse aanslag in Charlottesville in 2017, die Heather Heyer het leven kostte, komt Lee echt tot de essentie: racisme is een sluipend gif dat slachtoffers blijft maken.

NRC schreef: Spike Lee’s film over de Ku Klux Klan deelt een mokerslag uit. Biografische komedie. Spike Lee maakte met ‘BlackKklansman’ een film vol humor en overdrijvingen. Maar aan het einde worden de bedoelingen van Lee duidelijk en blijf je als kijker verslagen achter.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_image _builder_version=”3.19.18″ src=”https://www.filmhuishofdael.nl/wp-content/uploads/2019/01/Blackkklansman-1-oscar.jpg” /][et_pb_text _builder_version=”3.19.18″]

Wij vonden dit HIER:

At long last, Spike Lee finally has his Oscar. The writer and director of “BlacKkKlansman” took home the Academy Award for Best Adapted Screenplay Sunday night, marking the beloved filmmaker’s first Oscar win. The movie was nominated for six awards at the 2019 ceremony; three of those nods go directly to Lee, as the film was up for Best Picture and Best Director. Adam Driver was also up for Best Supporting Actor.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gegevens

Datum:
vrijdag 22 maart
Tijd:
20:30 - 22:45
Kosten:
Gratis

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland

Organisator

Filmhuis Hofdael
E-mail
info@filmhuishofdael.nl