Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
123456

Dit is

Laden films

« Alle films

Blaze

vrijdag 18 oktober / 20:30 - 23:00

€6

Tickets

Unlimited beschikbaar
Blaze6.00

Filminformatie

Verenigde Staten
127 minuten
Geregisseerd door Ethan Hawke
Met Ben Dickey, Alia Shawkat en Josh Hamilton

Gebaseerd op het leven van de countrymuzikant Blaze Foley. Hij maakt deel uit van de Texas Outlaw Music-beweging en heeft een relatie met de liefde van zijn leven Sybil Rosen. Blaze zal uiteindelijk vermoord worden in Texas op 39-jarige leeftijd.

Americana-kenner en muzikant Ad Voets verzorgt de inleiding op Blaze. Na afloop van de film kunt u in de foyer genieten van een akoestisch optreden van het singer-songwriterduo Jee & Vee – Eugene Jonkergouw (gitaar, mondharmonica en zang) en Ad Voets (gitaar, zang en percussie).

Uitgebreide filminformatie

Talent? Dat had Michael David Fuller zeker. Toch werd hij als artiest nooit echt bekend en doet de artiestennaam Blaze Foley vooral bij kenners van het Americana-genre een belletje rinkelen. In de biografische film Blaze – al zijn vierde film – portretteert regisseur Ethan Hawke het leven van de singer-songwriter uit Texas.

De film is gebaseerd op Living in the Woods in a Tree: Remembering Blaze Foley, de eerder gepubliceerde memoires van Sybil Rosen, muze en liefde van z’n leven. Samen met haar woont Blaze in een boomhut en het geluk lijkt hem toe te lachen. Maar z’n onverschilligheid en hang naar cocaïne en alcohol voorkomen dat Blaze een ster wordt. Al zegt hij zelf geen ster, maar een legende te willen worden. ‘Een legende duurt eeuwig.’

Tijdens zijn leven neemt Blaze tot drie keer toe een album op. Steeds weer raken originele opnames kwijt en pas na zijn dood op 39-jarige leeftijd vormen zijn nummers de inspiratie voor artiesten als Merle Haggard, Lyle Lovett en de rockband Kings of Leon.

Prijs

Entree aan de kassa: € 6,00 (alleen contant)
Entree online: € 6,00 + € 0,29 administratiekosten per bestelling (ongeacht het aantal tickets)

Gegevens

Datum:
vrijdag 18 oktober
Tijd:
20:30 - 23:00
Kosten:
€6

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland

Organisator

Filmhuis Hofdael
E-mail:
info@filmhuishofdael.nl
Draagt u ons een warm hart toe?
Uw donatie is welkom!

You have Successfully Subscribed!