123456

Dit is

Laden films

« Alle films

  • Dit event is voorbij.

Capharnaüm

vrijdag 8 november / 20:30 - 22:30

€6

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Filminformatie

Libanon / Verenigde Staten
120 minuten
Geregisseerd door Nadine Labaki
Met Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw en Boluwatife Treasure Bankole

Volgens de arts moet Zain een jaar of twaalf zijn, maar niemand kent zijn precieze leeftijd; hij is bij zijn geboorte niet aangemeld. Zo zijn er meer basale zaken die in het chaotische leven van Zain en zijn broertjes en zusjes ontbreken: een leefbaar onderkomen, voldoende eten, bescherming en liefde. Daarom daagt Zain zijn ouders voor de rechter. Zijn aanklacht is dat ze hem op de wereld hebben gezet.

Uitgebreide filminformatie

De twaalfjarige Zain klaagt zijn ouders aan. Omdat ze hem op de wereld hebben gezet en daarmee in het ongeluk hebben gestort. Officieel bestaat Zain niet, zijn ouders hebben hem nooit aangegeven bij de burgerlijke stand. De aanklacht is symbolisch, regisseur Nadine Labaki wil met Capharnaüm de armoede en ongelijkheid in haar land Libanon aan de kaak stellen.

In sommige talen is de naam van de Bijbelse stad een synoniem geworden voor ‘hel’ of ‘chaos’, Labaki laat in deze aangrijpende film ook nogal wat ellende zien: armoede, verwaarlozing, sloppenwijken, geweld en het uitzichtloze leven van vele vluchtelingen.

Het maakt de film keihard en aangrijpend, toch zien we ook vertederende momenten. Als de ouders van Zain zijn zusje uithuwelijken aan hun oude en gewelddadige huisbaas besluit Zain te vluchten. Elders in de stad raakt hij bevriend met een Ethiopische vluchtelinge en past hij vol liefde en verantwoordelijkheidsgevoel op haar jonge zoontje Yonas.

Regisseur Nadine Labaki vond de cast voor haar film in de sloppenwijken van Beiroet, de kinderen spelen dan ook een rol die nauwelijks anders is dan het leven dat ze kennen: ‘We hebben juist zo min mogelijk geprobeerd in te grijpen in de werkelijkheid. En als crew probeerden we zo onzichtbaar mogelijk te zijn. Zelfs de dialogen waren niet uitgeschreven. Ik voel me verantwoordelijk om deze problemen zo eerlijk mogelijk te laten zien. Het enige wat je kunt zeggen is dat de werkelijkheid nog erger is. Als ik die precies had laten zien was het te heftig geworden.’

Prijs

Entree aan de kassa: € 6,00 (alleen contant)
Entree online: € 6,00 + € 0,29 administratiekosten per bestelling (ongeacht het aantal tickets)

Gegevens

Datum:
vrijdag 8 november
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
€6

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland

Ontvang ons nieuws per mail

You have Successfully Subscribed!