123456

Dit is

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De verborgen wereld van de Strabrechtse Heide en Parels van de Peel

vrijdag 3 september / 20:30 - 22:30

€6.5

Filminformatie

Nederland, 2016 en 2020
Geregisseerd door: Han Meeuwsen † [en anderen]

We vertonen vanavond twee films. Boswachter Jap Smits, die bij de films betrokken was, geeft een toelichting op deze natuurdocumentaires. Mieke Meeuwsen, weduwe van Han Meeuwsen, verkoopt in de foyer DVD’s van beide films. 

Ruim vijf jaar heeft Han Meeuwsen gewerkt aan de film; De Verborgen Wereld van de Strabrechtse heide. Het laatste jaar is Han bijgestaan door zijn zoon Chris. Samen hebben zij de natuurdocumentaire van dit bijzondere heidegebied afgerond. De verborgen wereld omvat met name die dingen en gebeurtenissen die voor een argeloze bezoeker onopgemerkt blijven. Zeg nu eerlijk, wie heeft er ooit gehoord van een mierenleeuw en een bijenwolf? Nee, dit zijn geen grote angstaanjagende zoogdieren, maar insecten die binnen de insectenwereld even angstaanjagend zijn als de leeuw en de wolf onder de zoogdieren. Maar ook het verborgen leven van de schuwe en nauwelijks waarneembare nachtzwaluw zal uitgebreid uitgelicht worden.

Ondersteund door de boswachter van Staatsbosbeheer, Jap Smits, werd de Strabrechtse heide wekelijks bezocht om alle seizoenen in beeld en geluid vast te leggen. Het gebruik van hoge resolutie highspeed videocamera’s, 4k cinema camera’s, night vision camera’s, drone’s en vele overige hulpmiddelen hebben ervoor gezorgd dat het gedrag van De Verborgen Wereld in detail is vastgelegd.

De film, de Parels van de Peel is afgerond en is op 20 september 2020  voor het eerst aan het publiek vertoond. Han Meeuwsen heeft de basis vastgelegd voor deze film, zijn werk is na zijn overlijden op 28 juli 2017 afgerond door Jarno van Bussel, Jos van de Kerkhof, Jap Smits en John Vereijken. Dit alles  in samenwerking met Staatsbosbeheer.

Meer over De verborgen wereld van de Strabrechtse Heide en Parels van De Peel

Prijs

Entree € 6,50 (alleen online).

LET OP:
AAN DE KASSA VERKOPEN WE GEEN TOEGANGSKAARTEN.
JE KUNT ZE ALLÉÉN HIER OP DE WEBSITE KOPEN

Corona instructies Centrum Hofdael en Filmhuis Hofdael

Belangrijk om in acht te nemen bij uw bezoek aan Centrum Hofdael en het kopen van een ticket.

KLIK HIER VOOR HET CORONAPROTOCOL VAN FILMHUIS HOFDAEL

KLIK HIER VOOR DE BEZOEKREGELS VAN CENTRUM HOFDAEL

Gegevens

Datum:
vrijdag 3 september
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
€6.5

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland

Ontvang ons nieuws per mail

You have Successfully Subscribed!