Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Demain Tout Commence – 21 juli

vrijdag 21 juli / 21:45 - 23:45

Gratis

Frankrijk
Komedie / Drama
118 minuten

geregisseerd door Hugo Gélin
met Omar Sy, Clémence Poésy en Antoine Bertrand

Samuel leeft zijn leven zonder banden of verantwoordelijkheden aan de kust in het zonnige zuiden van Frankrijk, dicht bij de mensen die hij liefheeft en met wie hij werkt zonder zich veel te vermoeien. Tot één van zijn vroegere veroveringen bij hem een baby van een paar maanden achterlaat, Gloria: zijn dochter. Samuel is niet in staat om te zorgen voor een baby en vastbesloten om met het kind terug te keren naar haar moeder. Hij haast zich naar Londen om te proberen haar te vinden, maar zonder succes. Acht jaar later, terwijl Samuel en Gloria nu in Londen wonen en onafscheidelijk zijn, daagt de moeder van Gloria opnieuw op om haar dochter op te halen…

ZomerAvondBuitenFilm 2017, gratis op het plein bij Hofdael

Recensie Filmtotaal:

Soms krijgt een onenightstand een staartje. In Demain Tout Commence is het playboy Samuel die onverwacht wordt herinnerd aan een eenmalig seksueel avontuurtje. Hij krijgt de schrik van zijn leven wanneer Kristin uit Engeland bij hem op de stoep staat en hem even fijntjes meedeelt dat hij vader is geworden. Net zo snel als dat ze gearriveerd is, is de blonde vrouw ook weer met de taxi richting het vliegveld vertrokken. In alle consternatie heeft ze de drie maanden oude baby bij Samuel achtergelaten.

Maar Samuel laat zich niet zomaar opzadelen met baby Gloria en besluit Kristin achterna te reizen naar Londen. De zoektocht naar de moeder van het kind heeft heel wat voeten in de aarde, al was het maar om het droge feit dat Samuel de Engelse taal niet machtig is. Dat levert een hoop linguïstisch gestuntel op, maar gelukkig voor hem wemelt het in Groot-Brittannië van de Franssprekende personages. Op dit moment is ook duidelijk uit welke hoek de meeste grappen moeten komen; het belachelijk maken van Engelse inwoners en hun tradities lijkt de prioriteit te hebben. Om het niveau aan te geven: een personage dat het woord ‘beaucoup’ verkeerd uitspreekt, krijgt geen waardering voor zijn poging tot Frans spreken, maar wordt schaamteloos uitgelachen.

Duidelijk is dat de makers van Demain Tout Commence het kunstje hebben afgekeken van het succesvolle Intouchables, waarin de goedlachse Omar Sy ook de hoofdrol voor zijn rekening nam. Een intermenselijke relatie met een pijnlijk tintje, dat zowel voor een lach als een traan zorgt. Op het moment dat moeder Kristin halverwege de film haar rentree maakt, schiet het scenario in borderlinemodus: het ene moment is het verhaal heel droevig, het volgende moment heel vrolijk.

Gelukkig kunnen de makers bogen op de charmes van zijn sterke hoofdrolspeler. Omar Sy is prima op zijn plaats als een volwassen kleuter die moet leren omgaan met verantwoordelijkheid en het kersverse vaderschap. Zijn olijke kop met hagelwitte tanden dragen bij aan zijn plezierige spel. Zelfs de inrichting van het huis moet het kinderlijke enthousiasme van Omar Sy’s personage onderstrepen. Grote Playmobil-poppen, een wand vol met legostenen en een glijbaan die uitmondt in een ballenbak midden in de woonkamer: niets lijkt te dol voor deze vrolijke vader.

De boodschap is dat plezier en verantwoordelijkheid hand in hand kunnen gaan.

Gegevens

Datum:
vrijdag 21 juli
Tijd:
21:45 - 23:45
Kosten:
Gratis

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland
+ Google Maps

Organisator

Filmhuis Hofdael
E-mail:
info@filmhuishofdael.nl