Laden films

« Alle films

  • Dit event is voorbij.

Den Skyldige

vrijdag 1 februari / 20:30 - 22:00

Gratis

RSVP

Tickets are not available as this event has passed.

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text _builder_version=”3.19.9″]


Herkomst: Denemarken
Duur: 85 minuten
Regie: Gustav Möller
Met: Jakob Cedergren, Jessica Dinnage en Omar Shargawi
Entree: € 6,00 (alleen contant)

In afwachting van een rechtszaak omtrent zijn handelen bij een incident, is politie-agent Asger uit zijn functie ontheven en gedwongen om te werken bij de alarmcentrale.
Hij beantwoordt een noodoproep van een verwarde vrouw die vermoedelijk slachtoffer is van een ontvoering. Met de telefoon als enige hulpmiddel begint Asger aan een race tegen de klok om de vrouw op te sporen.

De Volkskrant:
Zo strak en minimalistisch als Den skyldige zie je telefoonthrillers zelden
Agent Asger Holm is niet op zijn plek, in de alarmcentrale van de Kopenhaagse politie. Hij vindt het duidelijk knap lastig om een headset te dragen in plaats van een pistool. Hij zal wel moeten, nu hij vanwege zijn betrokkenheid bij een geweldsincident van de straat naar de meldkamer is overgeheveld, in afwachting van het tegen hem aangespannen proces.

Ironisch, dat de Deense thriller Den skyldige (The Guilty) hem in deze functie met een zaak belast die geen woorden, maar daden lijkt te verlangen. Vlak voordat zijn avonddienst erop zit, krijgt Asger (Jakob Cedergren) ene Iben (Jessica Dinnage) aan de lijn, die doet alsof ze met haar dochtertje belt maar laat doorschemeren dat ze is ontvoerd. Wat kan Asger doen, met slechts een telefoon en computer tot zijn beschikking?
De meeste films zouden vervolgens verwoed schakelen tussen Asger en Iben, maar debuterend schrijver en regisseur Gustav Möller en co-scenarist Emil Nygaard Albertsen hebben zichzelf drastisch beperkt. Den skyldige, op het laatste IFFR bekroond met de publieksprijs en de prijs van de jongerenjury, speelt zich af in real time. Bovendien sluit de film zichzelf op in de meldkamer, waar Asger alles op alles zet om Iben te redden. Acteur Jakob Cedergren, is als Asger mismoedig, gelaten én explosief; terwijl hij steeds beter beseft wat er met Iben aan de hand is, móet je naar hem kijken.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gegevens

Datum:
vrijdag 1 februari
Tijd:
20:30 - 22:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland

Organisator

Filmhuis Hofdael
E-mail
info@filmhuishofdael.nl