Laden films

« Alle films

  • Dit event is voorbij.

Diego Maradona

vrijdag 10 januari / 20:30 - 22:45

€6,50

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.0.9″][et_pb_row column_structure=”2_5,3_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_column type=”2_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_image src=”https://www.filmhuishofdael.nl/wp-content/uploads/2019/12/maradona_featured.jpg” force_fullwidth=”on” admin_label=”Featured image” _builder_version=”4.0.9″][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”3_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_text admin_label=”Filminformatie” _builder_version=”4.0.9″]

Filminformatie

Verenigd Koninkrijk
125 minuten
Geregisseerd door Asif Kapadia

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Tekst + quote” _builder_version=”4.0.9″]

Biografie over één van de grootste voetballers die de wereld ooit gekend heeft, de Argentijn Diego Armando Maradona. Door middel van onder meer 500 uur aan nooit eerder vertoond filmmateriaal krijgt de kijker een beeld van deze topvoetballer en Argentijnse volksheld.

[/et_pb_text][et_pb_toggle title=”Uitgebreide filminformatie” open_toggle_background_color=”#f9b22c” closed_toggle_background_color=”#f46702″ icon_color=”#ffffff” use_icon_font_size=”on” icon_font_size=”24px” _builder_version=”4.0.11″ title_text_color=”#ffffff” title_level=”h3″ title_font=”|700|||||||” body_text_color=”#000000″ hover_enabled=”0″]Regisseur Asif Kapadia maakte eerder films over de verongelukte autocoureur Ayrton Senna en zangeres Amy Winehouse. Ook in Diego Maradona belicht hij de tragiek van talent en de tol van op veel te jonge leeftijd wereldberoemd worden. Uit meer dan 500 uur (deels niet eerder vertoond) filmmateriaal en talloze interviews met betrokkenen én de Argentijnse voetbalheld Diego Maradona zelf ontstond de film Diego Maradona.

Op zijn achtste wordt Diego door een talentscout ontdekt, hij speelt dan nog bij een buurtclub in de arme buitenwijk van Buenos Aires waar zijn familie woont. In de film zien we vooral Maradona tijdens zijn bekendste periode als voetballer: bij Napoli, een club die voor de komst van Maradona maar weinig voorstelt. De onschuldige jonge Diego verandert in deze tijd (1984-1991) in een gevierde stervoetballer die meer en meer pijnlijk afglijdt.

De voetballer hangt rond in nachtclubs, heeft buitenechtelijke relaties en doet zich tegoed aan drank en cocaïne. Ook raakt hij verstrikt in de netten van de Napolitaanse Camorra. En dan, in de halve finale van het WK van 1990 komt Maradona voor Argentinië uit tegen Italië. Hij helpt Argentinië aan een overwinning. Het is het begin van het einde voor de heldenstatus van Maradona, de Italianen zijn woedend. En niemand wordt meer verguisd dan Diego Maradona.

De man blijft voor controverse zorgen als we hem jaren later steeds vaker onder invloed en tientallen kilo’s te zwaar zien. Huilend vertelt hij in een interview hoe hij aan zichzelf werkt, maar raken doet het niet. Daarvoor is Diego Maradona te onvoorspelbaar, te onbetrouwbaar en te weinig sympathiek.

Regisseur Asif Kapadia: ‘Zowel Senna als Amy zijn niet oud geworden, waardoor we niet hebben kunnen zien wat er gebeurt wanneer je dat talent kwijtraakt. Bij Maradona hebben we dat wel gezien. En dat was niet fraai.’[/et_pb_toggle][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”3_5,2_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_column type=”3_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_video src=”https://www.youtube.com/watch?v=EBTbfW5jT5k” _builder_version=”4.0.9″][/et_pb_video][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_text admin_label=”Prijs info” _builder_version=”4.0.9″]

Prijs

Entree aan de kassa: € 6,50 (alleen contant)
Entree online: € 6,50 (betalen met iDeal)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gegevens

Datum:
vrijdag 10 januari
Tijd:
20:30 - 22:45
Kosten:
€6,50

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland