Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Disobedience

vrijdag 15 maart / 20:30 - 22:30

Gratis

RSVP

Tickets are not available as this evenement has passed.

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text _builder_version=”3.19.18″]

De mens werd geschapen op de valreep. De zon van de zevende dag was al bijna op toen God uit de grond een man en een vrouw kleide. Is de mens een nagedachte of de kroon op de schepping? Rabbijn Rav (Anton Lesser) heeft de vraag nauwelijks gesteld of hij stort ter aarde. En zo begint Disobedience net als Sebastián Lelio’s vorige film Una mujer fantástica met een sterfgeval. Het sterven van de rabbijn doet Ronit (Rachel Weisz) terugkeren naar de Joodse gemeenschap in Noord-Londen die ze lang geleden achterliet. Ze bouwde een leven op in New York en maakte carrière als fotograaf. Het was een ontsnapping, zoveel is duidelijk, en terug in Engeland tonen Lelio en cinematograaf Danny Cohen waarvan. Het kleurenpalet is grauw, de huizen zitten vol krappe kamertjes en trappen. Alles voelt benauwend en het lijkt Ronit bijna zichtbaar moeite te kosten om adem te halen.

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Film info” _builder_version=”3.19.18″ background_color=”#f46702″ border_radii=”on|10px|10px|10px|10px”]

Herkomst: Ierland / VK / VS
Duur: 114 min
Regie: Sabastián Lelio.
Met: Rachel Weisz, Rachel McAdams, Alessandro Nivola
Entree: € 6,00 (alleen contant)
Aanvang: 20:30uur

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.19.18″]

Disobedience volgt een jonge vrouw die naar haar orthodox-joodse familie terugkeert, als ze erachter komt dat haar vader, van wie ze al jaren vervreemd is geraakt, is overleden. Ze veroorzaakt vervolgens flink wat onrust in de stille gemeenschap, wanneer ze een liefdesrelatie krijgt met een oude vriendin, die bovendien getrouwd is met haar neef.

Best knap hoe de Chileense regisseur Sebastián Lelio lesbische erotiek filmt zonder dat er bloot aan te pas komt. Wie weet wilde hij een schandaal voorkomen zoals enkele jaren terug met Gouden Palm-winnaar ‘La vie d’Adèle’, en niet van een glurende, mannelijke blik worden beticht.

NRC schreef: Homoseksualiteit in de joods-orthodoxe gemeenschap: wat niet wordt besproken, bestaat niet

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gegevens

Datum:
vrijdag 15 maart
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland

Organisator

Filmhuis Hofdael
E-mail:
info@filmhuishofdael.nl