Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dogman – oud

vrijdag 15 februari / 20:30 - 22:00

Gratis

RSVP

Tickets are not available as this evenement has passed.

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.19.11″]


Herkomst: Italië / Frankrijk
Duur: 102 minuten
Regie: Matteo Garrone
Met: Marcello Fonte, Edoardo Pesce en Gianluca Gobbi
Entree: € 6,00 (alleen contant)
Aanvang: 20:30

Marcello baat een hondentrimsalon uit in een desolate buitenwijk van Napels. Hij is een discrete man die door iedereen wordt gewaardeerd. De rust wordt verstoord wanneer zijn vriend Simoncino, een ex-bokser verslaafd aan cocaïne, de buurt terroriseert. De goedgelovige Marcello laat zich buiten zijn wil om meeslepen in een spiraal van geweld. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

DeMorgen: Wanneer de emmer der vernederingen vol zit!
Een schriele hondenkapper laat zich niet langer op zijn kop zitten door een brutale maffioso. Dogman heeft de tijdloze charme van een sprookje en het bikkelharde realisme van een bloedige misdaadfilm.

DeMorgen schreef verder:
Net zoals Matteo Garrone tien jaar geleden zijn maffiafilm Gomorra opende met een brutale moord in een solarium, zo jaagt hij je ook in Dogman vanaf het eerste beeld de stuipen op het lijf. Een agressieve pitbull blaft de kijker recht in het gezicht. Na enkele seconden blijkt het om een vrij onschuldige scène te gaan: hondenkapper Marcello (Marcello Fonte) probeert de boze viervoeter gewoon een wasbeurt te geven. Niks aan de hand dus, maar de toon is wel gezet: hier komt geweld van.
Dat geweld arriveert in de vorm van Simone (Edoardo Pesce), een kolossale maffioso die cocaïne snuift alsof het lucht is en de hele buurt terroriseert met zijn opvliegende karakter. Hij beschouwt de zachtaardige Marcello, die na zijn uren wel eens een grammetje coke dealt, als zijn persoonlijk schoothondje. Maar op een dag is de emmer der vernederingen vol, en besluit Marcello zich niet langer op zijn kop te laten zitten. Het mondt uit in een haast mythische strijd tussen David en Goliath, in een wereld waar onschuld en goedheid geen schijn van kans maken.

 

 

-Marcello Fonte-

 

De Volkskrant zegt van Marcello Fonte:
Een moderne versie van Buster Keaton.’ Dat zag de vermaarde Italiaanse filmmaker Matteo Garrone (Gomorra, 2008) toen hij tegen de ster van zijn nieuwe film Dogman aanliep, Marcello Fonte. Fonte, toen 39, had tot dan toe slechts in de marges van de filmwereld geopereerd als amateuracteur. Hij is een karakteristieke verschijning – 1 meter 60 klein, ingevallen wangen, korte nek, grote uitstekende oren, geprononceerd gebit en gezegend met een verfijnd arsenaal aan gezichtsuitdrukkingen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gegevens

Datum:
vrijdag 15 februari
Tijd:
20:30 - 22:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland

Organisator

Filmhuis Hofdael
E-mail:
info@filmhuishofdael.nl