123456

Dit is

Laden films

« Alle films

  • Dit event is voorbij.

Dolor y gloria

vrijdag 6 maart / 20:30 - 22:30

€6.5

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

Filminformatie

Spanje
113 minuten
Geregisseerd door Pedro Almodóvar
Met Penélope Cruz, Antonio Banderas en Leonardo Sbaraglia

Tijdens het filmen van zijn nieuwste project mediteert Salvador Mallo, filmregisseur, over de keuzes die hij in zijn leven heeft gemaakt. Hij wordt met zijn eigen sterfelijkheid geconfronteerd evenals met de vrouwen in zijn leven en de leegheid die hij voelt. Uiteindelijk zal hij zowel met zijn heden als met zijn verleden in het reine moeten komen.

Uitgebreide filminformatie

Almodóvar op z’n kwetsbaarst: dat is zijn nieuwste film Dolor Y Gloria (Pain and Glory). Het verhaal van Salvador Mallo is het verhaal van Almodóvar zelf, het ophalen van herinneringen aan vergane liefdes, het ontluiken van verlangens en de band met zijn moeder.

Salvador wordt geplaagd door hevige lichamelijke pijn. Depressie ligt op de loer. Wat valt er nog te beleven voor Salvador? Als een oude bekende hem een heroïnepijpje aanbiedt voelt Salvador hoe de pijn verdwijnt. Hij zakt achterover in z’n stoel en ondergaat een heuse (drugs)trip down memory lane. De flashbacks zijn meer dan een kijkje in het verleden, ze vormen samen een aantal prachtige en weemoedige korte verhalen.

Voor Antonio Banderas is Dolor y Gloria alweer de achtste film met Pedro Almodóvar. De regisseur vertelt: ‘Veel mensen, ook vrienden van me en kennissen uit de filmwereld, zeggen me nu dat ze in Dolor y gloria gaandeweg niet meer Antonio zagen, maar mij. Dat verraste me zeer. Maar het is een groot compliment aan Antonio. Kennelijk belichaamt hij mij, zonder me te imiteren.’

De film zit vol sardonische grapjes, maar de melancholie overheerst. Almodóvar weet precies de hoogtepunten en pijnen van het leven te benoemen en keert het thema ouderdom binnenstebuiten. De naderende dood is het perfecte punt in het leven voor melancholische overwegingen en gedachten. Almodóvar zegt daarover: ‘De melancholie die opsteekt in mijn latere werk, is ook de melancholie in mijn leven. En als je het zo voelt, vind ik, moet je het niet verbergen.’

Prijs

Entree aan de kassa: € 6,50 (alleen contant)
Entree online: € 6,50 (betalen met iDeal)

Gegevens

Datum:
vrijdag 6 maart
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
€6.5

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland

Ontvang ons nieuws per mail

You have Successfully Subscribed!