Laden films

« Alle films

  • Dit event is voorbij.

Publiekskeuze februari: The Broken Circle Breakdown

vrijdag 22 februari / 20:30 - 22:30

Gratis

RSVP

Tickets are not available as this event has passed.

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.19.11″]

Vanavond koos ons publiek!

Herkomst: Belgie / Nederland
Aanvang: 20:30 uur
Duur: 111 minuten
Regie: Felix Van Groeningen
Met: Veerle Baetens, Johan Heldenbergh en Nell Cattrysse
Entree: € 6,00 (alleen contant)

Op vrijdag 1 februari na de filmvoorstelling vulden de bezoekers een filmtitel in en daaruit werd de meerdere malen bekroonde film: The Golden Circle Breakdown getrokken!
The Broken Circle Breakdown is een intens melodrama, vol passie en muziek. Over hoe liefde het noodlot overwint, en soms ook niet.

The Broken Circle Breakdown vertelt de love story tussen Elise en Didier. Zij heeft haar eigen tattooshop, hij speelt banjo in een bandje. Het is liefde op het eerste gezicht, al zijn de verschillen groot. Hij praat, zij luistert. Hij is overtuigd atheïst, tegelijk ook een naïeve romanticus. In haar nek staat een kruis getatoeëerd, toch is ze de nuchterheid zelve.
Wanneer dochtertje Maybelle geboren wordt, is hun geluk compleet. Maar als Maybelle zes is, wordt ze ernstig ziek. Didier en Elise reageren totaal verschillend, Maybelle laat hun echter geen keuze: Didier en Elise moeten samen voor haar vechten.
Kom je daar samen uit als je zo verschillend bent? Of laat de liefde je in de steek als je haar het meest nodig hebt?


The Broken Circle Breakdown is de verfilming van een toneelstuk met de onmogelijke naam The Broken Circle Breakdown featuring the Cover-ups of Alabama. Dit toneelstuk werd geregisseerd door Johan Heldenbergh. Dezelfde Heldenbergh speelde ook een rol in De Helaasheid der Dingen, een verfilming van het bekende boek van de Vlaamse auteur Dimitri Verhulst. Regisseur was Felix van Groeningen, die ook The Broken Circle Breakdown regisseert, waarin Johan Heldenbergh de hoofdrol speelt. Het moge duidelijk zijn: aan kruisverbanden en vriendschappelijke relaties geen gebrek, maar levert dit ook een goede film op?

 

Internationaal Filmfestival van Berlijn
The Broken Circle Breakdown van Felix van Groeningen heeft op het Internationaal Filmfestival van Berlijn het Europa Cinemas Label voor Beste Europese Film gewonnen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een film die in de niet-competitieve Panoramasectie van de Berlinale vertoond wordt.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gegevens

Datum:
vrijdag 22 februari
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland
+ Google Maps

Organisator

Filmhuis Hofdael
E-mail
info@filmhuishofdael.nl