Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Finding Your Feet

vrijdag 30 november / 20:30 - 23:30

Gratis

RSVP

Tickets are not available as this evenement has passed.

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text _builder_version=”3.17.6″]

– Verenigd Koninkrijk
– Komedie / Hilarisch
– Duur 111 minuten
– Entree: € 6,00

– Geregisseerd door Richard Loncraine
– Met Imelda Staunton, Timothy Spall en Celia Imrie

– Lady Sandra Abbott staat op de vooravond van haar pensioen. Ze ontdekt op een feestje dat haar man na veertig jaar huwelijk een verhouding heeft met haar beste vriendin en zoekt onderdak bij haar vervreemde, oudere zus Bif. Bif woont in een verpauperde woning in de binnenstad. Sandra verschilt totaal van haar uitgesproken vrijgezinde zus die vaak dates heeft. Dat blijkt precies wat Sandra ook nodig heeft.

Recensie Filmtotaal: Dansclubjes, snobs die ruziën met de arbeidersklasse en een kleine groep bejaarde Londenaars die hun jeugdigheid herontdekken. Finding Your Feet lijkt het perfecte zondagsuitje voor een Brits publiek op zoek naar een feelgoodfilm. Met Imelda Staunton, Celia Imrie en Timothy Spall in de hoofdrollen zijn alle ingrediënten daarvoor in huis.

Wanneer ‘Lady’ Sandra door haar deftige man wordt ingeruild voor een nieuwer model, moet ze intrekken bij haar ietwat armoedige zus. Tussen het ‘gewone volk’. In eerste instantie zorgt het voor een hoop gezeur en aanstellerij, maar eenmaal uit de ontkenningsfase omarmt Sandra haar nieuwe omgeving en de bijkomende vrijheid. Ze gaat op zoek naar betekenis in haar leven, herontdekt hobby’s uit haar jeugd en vindt nieuwe liefde in haar behoorlijk verlate puberteit.

Het is een charmant avontuur, voornamelijk dankzij het charisma van Celia Imrie en Timothy Spall, die in zowel humor als drama wat diepgang met zich meebrengen. Bif is met haar bohemiaanse trekjes een uitstekende tegenpool voor de vastgeroeste Sandra en Charlie worstelt net als Sandra met het beëindigen van een lange relatie. Beiden stellen de norse dame in staat om zichzelf opnieuw uit te vinden, of dat nu komt door een flashmob in hartje Londen of een rebelse joyride.

Alhoewel de sterrencast dit uiterst Britse uitstapje goed verkoopt, gaat het verhaal veel het standaard riedeltje van menig romkom af. Het duurt niet lang voordat je precies kunt uitstippelen waar alles heen gaat dankzij de enorme waslijst aan filmclichés. Dramatische verhaalwendingen, getwijfel tussen geliefdes, en de ‘ware’ die het land verlaat, waar de protagonist dan wanhopig achteraan huppelt op het laatste moment.

Men heeft hiermee wel de juiste sfeer te pakken, waarbij het groepje oudere Londenaars nog de levenslust (en passie) hebben van jonge tieners, maar ook moeten omgaan met de harde realiteit van het ouder worden. Toch merk je ook dat men het veel te veilig speelt met het verhaal, en die toon zoveel mogelijk rechtgetrokken wordt om de feelgoodsfeer te behouden.

De film heeft nog een klein dansspektakel in zich, om het verhaal wat meer flair te geven. Finding Your Feet is voorspelbaar en neemt weinig risico’s, maar wordt gered door de kunsten van Staunton, Imrie en Spall. Verwacht geen brok in de keel of een lachfestijn, maar een rebels groepje ouderen dat op zoek gaat naar geluk, met een aandoenlijk Brits filmsfeertje.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gegevens

Datum:
vrijdag 30 november
Tijd:
20:30 - 23:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland
+ Google Maps

Organisator

Filmhuis Hofdael
E-mail:
info@filmhuishofdael.nl