123456

Dit is

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hors Normes

vrijdag 2 oktober / 20:30 - 22:30

€6.5

Filminformatie

Frankrijk (2019)
114 minuten
Geregisseerd door Olivier Nakache en Éric Toledano
Met Vincent Cassel, Reda Kateb en Hélène Vincent

Bruno en Malik houden zich reeds 20 jaar op in de leefwereld van de kinderen en jongvolwassenen met autisme. Ze hebben de leiding over twee non-profitorganisaties waar ze kansarme jongeren helpen hulpverlener te worden, om te zorgen voor extreme gevallen die door andere instellingen worden geweigerd. Tussen deze buitengewone persoonlijkheden groeit een intieme band.

Spoiler Alert!

´Wat zal er met hen gebeuren?’ Bruno (Vincent Cassel) wijst naar de foto’s aan de wand. Foto’s van zijn autistische cliënten. In een veel te klein opvangcentrum in Parijs zorgt Bruno voor een groep zwaar autistische kinderen. Waar moeten zij heen, wat kunnen zij? Als gezegd wordt dat de instelling niet aan de regels voldoet dreigt sluiting. 

Voor veel mensen is de zorg van Bruno en zijn collega Malik de laatste optie. Zijn ze elders niet welkom, dan kunnen ze terecht bij deze twee idealistische zorgwerkers. Voor een menselijke behandeling, zonder te worden platgespoten, zonder in een diagnosehokje te worden gestopt. ‘Ik bedenk wel iets’ is het motto van Bruno. Dat werkt, meetbaar is het alleen niet. De inspectie voor volksgezondheid kan de charmante chaos niet vastleggen in protocollen, cijfers of rapporten. En dus dreigt het einde voor ‘Le Silence des Justes’.

Hoe zwaar Bruno en Malik ook onder druk staan, steeds weer stelen hun patiënten – grotendeels autistische kinderen die zichzelf spelen – de show. Zo is er de uit de kluiten gewassen knuffelbeer Joseph, die een niet te controleren voorliefde voor noodremmen en alarmknoppen heeft. Keer op keer kan Bruno het verhaal van Joseph vertellen bij de spoorwegen. Joseph wil graag werken, maar dat blijkt haast ondoenlijk met zijn neiging zichzelf en anderen te bezeren. Hoe krijgt Bruno hem op het juiste spoor?

De film versimpelt het ingewikkelde, rigide Franse zorgsysteem, natuurlijk. En heus niet alle problematiek is op te lossen. Maar dat deert niet, Hors normes is een uiterst charmant pleidooi voor het bestaansrecht van het werk van Bruno en Malik.  Een pleidooi voor medemenselijkheid, barmhartigheid en het omarmen van diversiteit. De interactie tussen de personages voelt steeds aandoenlijk en waarachtig. Neem ook mee in gedachten dat Bruno losjes is gebaseerd op zorgmedewerker Stéphane Benhamou. De kinderen in de film zijn of waren zijn beschermelingen.

Prijs

Entree € 6,50 (alleen online).

LET OP:
AAN DE KASSA VERKOPEN WE GEEN TOEGANGSKAARTEN.
JE KUNT ZE ALLÉÉN HIER OP DE WEBSITE KOPEN

Corona instructies Centrum Hofdael en Filmhuis Hofdael

Belangrijk om in acht te nemen bij uw bezoek aan Centrum Hofdael en het kopen van een ticket.

KLIK HIER VOOR HET CORONAPROTOCOL VAN FILMHUIS HOFDAEL

KLIK HIER VOOR DE BEZOEKREGELS VAN CENTRUM HOFDAEL

Gegevens

Datum:
vrijdag 2 oktober
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
€6.5

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland

Ontvang ons nieuws per mail

You have Successfully Subscribed!