123456

Dit is

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kapsalon Romy

zondag 20 september / 11:00 - 12:30

€3.0

Filminformatie

Nederland, 2019
90 minuten
Geregisseerd door Mischa Kamp
Met Vita Heijmen, Beppie Melissen en Noortje Herlaar

Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Daarom hebben dementievriendelijk Geldrop-Mierlo, de Geheugenbibliotheek, GGD Brabant-Zuidoost en Filmhuis Hofdael de handen ineen geslagen en vertonen we op zondag 20 september de film Kapsalon Romy.

Het thema van Wereld Alzheimer Dag is Jong & Oud en we hopen dan ook dat we veel oma’s, opa’s, vaders, moeders en (klein)kinderen mogen verwelkomen bij de film. Een prachtige film over contact maken en dementie.

We hopen je op 20 september bij Kapsalon Romy te zien. Tot zondag!

(PS Voor de prijs hoef je het niet te laten, je kunt deze film al voor €3,- komen zien.)

De moeder van Romy moet heel veel werken. Daarom gaat Romy elke dag na school naar haar oma toe. Als je denkt dat het leuk is, dan heb je het mis. Want oma Stine heeft het heel druk met haar eigen kapsalon en is daarnaast best streng tegen Romy. Maar alles wordt anders als Romy ontdekt dat haar oma ook een hele andere kant heeft.

We draaien deze film in samenwerking met De Geheugenbibliotheek Dommeldal.

Spoiler Alert!

Vijf dagen per week gaat Romy naar haar oma Stine. Stine heeft haar eigen kapsalon en heeft totaal geen zin om oppas te zijn. Ze past op Romy, maar het duurt niet lang voordat Romy meer op oma past dan andersom. Want oma vergeet steeds meer, al wil ze dat liever niet toegeven. En waarom bestelt oma ineens zoveel shampoo? Daar kan de kapsalon jaren mee doen!

Maar oma ontdooit ook steeds meer. Ze is niet meer zo streng en snibbig (‘Ben je er nu al?!’) als vroeger. En Romy? Die wil oma haar allermooiste moment teruggeven nu het nog kan, maar hoe?

Een dementerende oma in de gaten houden is natuurlijk geen taak voor een tienjarige en dus moet Romy, zoals de andere zelfstandige vrouwen in haar familie, leren om hulp in te schakelen. En zo zien we hoe drie generaties vrouwen omgaan met de nieuwe rollen die het leven ze geeft. Want niet alleen Romy, maar ook haar net geschieden moeder (Noortje Herlaar) heeft tijd nodig om te beseffen dat ze niet langer kan leunen op haar moeder. Dat besef is pijnlijk. En levert moois op.

Kapsalon Romy is een jeugdfilm over dementie. Dat klinkt zwaar, maar dat is het niet. Filmmaakster Mischa Kamp balanceert met succes tussen naïef optimisme en grauwe realiteit, ze verpakte al vaker serieuze thema’s in lichtvoetigheid. Wie herinnert zich de fantastische film Het paard van Sinterklaas nou niet? 

Neem – als het gezond en veilig kan – je familie aanstaande zondag mee naar deze prachtige film, we beloven dat je deze filmochtend niet snel vergeet!

Prijs

Entree € 3,00 (alleen online).

LET OP:
AAN DE KASSA VERKOPEN WE GEEN TOEGANGSKAARTEN.
JE KUNT ZE ALLÉÉN HIER OP DE WEBSITE KOPEN

Corona instructies Centrum Hofdael en Filmhuis Hofdael

Belangrijk om in acht te nemen bij uw bezoek aan Centrum Hofdael en het kopen van een ticket.

KLIK HIER VOOR HET CORONAPROTOCOL VAN FILMHUIS HOFDAEL

KLIK HIER VOOR DE BEZOEKREGELS VAN CENTRUM HOFDAEL

Gegevens

Datum:
zondag 20 september
Tijd:
11:00 - 12:30
Kosten:
€3.0

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland

Ontvang ons nieuws per mail

You have Successfully Subscribed!