Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

La Famille Bélier – 13 november

vrijdag 13 november / 20:00 - 21:45

€6

Frankrijk.
Komedie.
100 minuten.

Geregisseerd door Eric Lartigau
met Karin Viard, François Damiens en Eric Elmosnino.

Iedereen in de familie Bélier is doof. Iedereen behalve Paula, de oudste dochter, een jonge studente die plots ontdekt dat ze geweldig kan zingen. Ondanks de puberteitsproblemen waarmee ze worstelt en ongeacht de handicap van haar familie, blijft Paula haar droom koesteren en zal zij dit voorheen ongekende zangtalent benutten.

Recensie Filmvandaag:

Een meesterlijk debuut voor hoofdrolspeelster Louane Emera en een ode aan het werk van Michel Sardou, dat is La famille Bélier. Maar bovenal is het verhaal van Paula Bélier en haar coming of age ontroerend, hartverwarmend, en hilarisch. Deze film is een perfecte mix van humor en realiteit.

Het gezin Bélier is een gezin van twee doofstomme ouders, gespeeld door Karin Viard en François Damiens, en hun twee kinderen Paula (Louane Emera) en Quentin (Luca Gelberg), de laatste welke ook doofstom is. Sinds ze zich kan herinneren runt Paula in feite de familieboerderij wat betreft de zakelijke kant, doordat de handicap van haar ouders hen belemmert het zelf te doen. Als Paula zich inschrijft voor een zangklas in navolging van een mysterieuze Parijse jongen ontdekt haar leraar haar zangtalent onmiddellijk. Hij pusht haar om zich hier verder in te ontwikkelen en in te schrijven voor een zangauditie in Parijs. Voor Paula blijkt het echter niet zo makkelijk om haar taken zomaar naast zich neer te leggen en haar ouders aan hun lot over te laten. Bovenal omdat haar doofstomme ouders nooit echt zullen begrijpen wat zingen voor Paula betekent. Ondanks de moeilijke beslissingen die Paula moet maken isLa famille Bélier bovenal een komedie en de meest gênante situaties die men kan bedenken komen dan ook langs.

Vers bloed en veteranen
Louane Emera betreedt met deze film voor het eerst het witte doek. Ze was halve finalist van de Franse versie van The Voice 2013 en in deze film komt haar zangtalent tot zijn volle recht. Ze brengt de oude nummers van Michel Sardou tot leven met haar rustige, warme stem. Qua acteren is het niet te zien dat Emera hier debuteert en ze doet niet onder voor de veteranen en hoogstaande acteurs van Franse film, Viard en Damiens, welke op hun beurt een geweldige rol neerzetten en de onderlinge chemie van het doek laten spatten. De rol van Paula’s extravagante zangleraar wordt vervuld door Eric Elmosnino en hij weet goed te wisselen tussen harde leraar en gepassioneerd fan van en voor Paula en zo de kijker mee te slepen in de tweestrijd van de tiener.

Langverwacht
De film was langverwacht en de film was al verkocht op basis van het script. De verwachtingen waren dus erg hoog, maar regisseur Eric Lartigau heeft deze verwachtingen meer dan waar gemaakt en met deze film een prachtig staaltje werk afgeleverd.

Als dit een film in het Engels was geweest, zou het vast en zeker het label chick flick hebben gekregen. Maar de Franse manier van werken maakt het een meer dan waardige familiefilm. Een film waar om gelachen, maar ook gejankt kan worden. De taal mag in dit geval zeker niet als barrière worden gezien om de film niet te moeten kijken. La famille Bélier raakt diep en is een aanrader om te kijken voor iedereen, zelfs sceptici van Franse film.

Gegevens

Datum:
vrijdag 13 november
Tijd:
20:00 - 21:45
Kosten:
€6

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland
+ Google Maps

Organisator

Filmhuis Hofdael
E-mail:
info@filmhuishofdael.nl