123456

Dit is

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Let it Be : Beatles avond i.s.m. Beatles Museum Alkmaar

vrijdag 25 oktober / 20:30 - 22:00

€6

Filminformatie

Verenigd Koninkrijk
81 minuten
Geregisseerd door Michael Lindsay-Hogg
Met John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr en George Harrison

Let op: Engels gesproken en géén ondertiteling!

We volgen de legendarische rockband The Beatles in hun laatste maanden waarop ze op de rand van een split staan. Ondertussen maken ze muziek voor hun twee laatste albums: “Let It Be” en “Abbey Road” om uiteindelijk te eindigen met een allerlaatste concert op het dak van het Apple-gebouw.

Dit belooft een speciale Beatles avond te worden in samenwerking met het Beatles Museum Alkmaar. Zij verzorgen een inleiding en vertonen unieke beelden uit hun filmarchief. Na afloop zijn zij in de foyer aanwezig met allerhande Beatles merchandise.

Uitgebreide filminformatie

De opnames van een album van The Beatles integraal opnemen, het lijkt een goed idee. In 1969 volgen regisseur Michael Lindsay-Hogg en zijn team The Beatles bij het opnemen van hun nieuwste album. Nieuwe nummers worden ingestudeerd en oude favorieten worden gespeeld tijdens deze Get Back-sessies.

Op 20 mei 1970 gaat de documentairefilm Let it be in première. Niet lang daarna wint de film een Oscar en een Grammy voor de beste soundtrack. Toch heeft de film ook een keerzijde. De kijker ziet hoe bandleden onder druk staan en hoe de spanningen soms hoog oplopen. De bandleden besluiten –toch vrij onverwacht– het project af te blazen. Wat volgt is het Rooftop Concert op het dak van het Apple-gebouw in Londen. Een concept dat veel artiesten en bands jaren daarna dankbaar zullen gebruiken.

Vijftig jaar na het Rooftop Concert maakt regisseur Peter Jackson bekend dat hij met Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono Lennon en Olivia Harrisson werkt aan een nieuwe film, gebaseerd op 55 uur aan nooit eerder uitgebrachte opnames van The Beatles in de studio.

BeatleMania : Beatles Weekend

De film vormt de opmaat voor een Beatles Weekend in Centrum Hofdael. Zaterdag een optreden van de tribute band ‘One after 909″ en zondag een vinyl markt, muziekoptredens en veel meer! 

Prijs

Entree aan de kassa: € 6,00 (alleen contant)
Entree online: € 6,00 + € 0,29 administratiekosten per bestelling (ongeacht het aantal tickets)

Gegevens

Datum:
vrijdag 25 oktober
Tijd:
20:30 - 22:00
Kosten:
€6

Ontvang ons nieuws per mail

You have Successfully Subscribed!