Laden films

« Alle films

  • Dit event is voorbij.

Magnolia : publiekskeuzefilm

vrijdag 1 november / 20:30 - 23:00

€6,00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets are not available as this event has passed.

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_row column_structure=”2_5,3_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_column type=”2_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_image src=”https://www.filmhuishofdael.nl/wp-content/uploads/2019/09/Magnolia_featured.jpg” force_fullwidth=”on” _builder_version=”3.29.2″][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”3_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_text _builder_version=”4.0.3″ hover_enabled=”0″]

Filminformatie

Verenigde Staten
188 minuten

Geregisseerd door Paul Thomas Anderson
Met Tom Cruise, William H. Macy, Philip Seymour Hoffman en Julianne Moore

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Tekst + quote” _builder_version=”3.29.3″]Een willekeurige, regenachtige dag in San Fernando Valley (Los Angeles). De levens van een stervende vader, zijn jonge vrouw, een verpleger, een beroemde verloren zoon, een politieagent die wanhopig op zoek is naar liefde, een nieuw en een voormalig wonderkind, een tv-presentator en zijn aan cocaïne verslaafde dochter komen samen in een web van verwikkelingen. Door de speling van het lot, toeval en menselijke interactie kruisen alle paden, een dag om nooit te vergeten.[/et_pb_text][et_pb_toggle title=”Uitgebreide filminformatie” open_toggle_background_color=”#f9b22c” closed_toggle_background_color=”#f46702″ icon_color=”#ffffff” use_icon_font_size=”on” icon_font_size=”24px” _builder_version=”3.29.3″ title_text_color=”#ffffff” title_level=”h3″ title_font=”|700|||||||” body_text_color=”#000000″]

Wanneer je wel klaar bent met het verleden hoeft het verleden nog niet klaar te zijn met jou. Daar draait de absurde, surrealistische film Magnolia om. U ziet deze klassieker uit 1999 op 1 november in Filmhuis Hofdael. Pak een kussentje – de film duurt maar liefst drie uur – en geniet!

Een antwoord op de vraag ‘Waar gaat de film over?’ is niet altijd even eenvoudig te geven, zeker niet wanneer je niet alles wil weggeven en toch de ander nieuwsgierig wil maken naar de film in kwestie. In Magnolia vervlecht regisseur Paul Thomas Anderson (Hard Eight, Boogie Nights) niet minder dan negen verhaallijnen in elkaar, negen mensenlevens. Mensen uit de San Fernado Valley, Californië die met elkaar te maken hebben of krijgen, merendeels mensen met een persoonlijke crisis, op zoek naar liefde en stabiliteit.

Eenvoudig is de film niet, het subtiele script verraadt weinig en sleurt je mee in krankzinnige en ingewikkelde situaties. We zien televisiebaas Earl Partridge die aan kanker wegkwijnt en hoop vergiffenis van zijn zoon te krijgen omdat hij hem alleen liet met z’n stervende moeder. We zien zoon Frank Mackey (Tom Cruise in een van zijn beste rollen) die met z’n cursus ‘Verleid en Vernietig’ mannen tot macho’s opleidt.

Televisie-icoon Jimmy Gator kampt ook met gezondheids- en relatieproblemen. Zijn verslaafde dochter Claudia wil hem nooit meer zien. Een romantisch aangelegde politieagent ziet in haar een verwante ziel en wordt haar sterke schouder en luisterend oor.

En zo zijn er meer verhalen, meer levens en meer bijzondere toevalligheden. Magnolia blijft je verbazen, blijft nog dagenlang in je hoofd rondspoken en won volkomen terecht meer dan vijftien filmprijzen, waaronder een Golden Globe.

[/et_pb_toggle][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”3_5,2_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_column type=”3_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_video src=”https://youtu.be/cxcegktcxSM” _builder_version=”3.29.2″][/et_pb_video][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″]

Prijs

Entree aan de kassa: € 6,00 (alleen contant)
Entree online: € 6,00 + € 0,29 administratiekosten per bestelling (ongeacht het aantal tickets)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gegevens

Datum:
vrijdag 1 november
Tijd:
20:30 - 23:00
Kosten:
€6,00