Laden films

« Alle films

  • Dit event is voorbij.

Margin Call (Publiekskeuzefilm}

vrijdag 6 december / 20:30

€6,00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row column_structure=”2_5,3_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_column type=”2_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_image src=”https://www.filmhuishofdael.nl/wp-content/uploads/2019/11/Margin-call-featured.jpg” force_fullwidth=”on” admin_label=”Featured image” _builder_version=”4.0.5″][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”3_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_text admin_label=”Filminformatie” _builder_version=”4.0.5″]

Filminformatie

Verenigde Staten, 2011
107 minuten
Geregisseerd door J.C. Chandor
Met Kevin Spacey, Paul Bettany en Jeremy Irons.

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Tekst + quote” _builder_version=”4.0.5″]

Een grote investeringsbank verkoopt, ondanks de grote risico’s en de vele waarschuwingen, riskante investeringspakketten aan hun cliënten. Op een late avond ontdekken twee jonge werknemers dat het onderpand van de bank om eventuele verliezen te kunnen compenseren niet meer volstaat en dat het bedrijf op een grote ramp afstevent. Omdat heel Wall Street van deze slechte investeringen probeert af te komen, realiseren ze zich tot hun grote schrik dat de markt op het punt staat in te storten. Er wordt een nachtelijke vergadering georganiseerd met de top van de bank, waarbij gekozen moet worden tussen twee opties: de bank ten onder laten gaan of toch proberen de riskante pakketten te verkopen.

[/et_pb_text][et_pb_toggle title=”Uitgebreide filminformatie” open_toggle_background_color=”#f9b22c” closed_toggle_background_color=”#f46702″ icon_color=”#ffffff” use_icon_font_size=”on” icon_font_size=”24px” _builder_version=”4.0.7″ title_text_color=”#ffffff” title_level=”h3″ title_font=”|700|||||||” body_text_color=”#000000″ hover_enabled=”0″]

Na negentien jaar wordt analist Eric Dale op staande voet ontslagen. Als hij op het punt staat om uit het kantoorgebouw te worden gezet drukt hij zijn protegé Peter Sullivan een usb-stick in z’n handen: ‘Take a look at it. Be careful.’ Al snel ziet Sullivan dat het bedrijf op de rand van faillissement staat en dat een ongekende invloed op de wereldeconomie zal hebben.

In het bedrijf begrijpt men nauwelijks wat er gebeurt, debuterend regisseur J.C. Chandor maakt daar dankbaar gebruik van door de sterrencast (Jeremy Irons, Stanley Tucci, Demi Moore) steeds te laten uitleggen hoe het vermogen van de bank is opgebouwd op drijfzand en welke catastrofe gaat ontstaan.

Dale bespreekt zijn bevindingen met zijn baas, die op zijn beurt ook dat doet. Uiteindelijk is CEO John Tuld meedogenloos in zijn plan: de bank moet gered worden, ook al betekent dat dat er meer koppen gaan rollen. Als alles in een keer verkocht wordt dan heeft de bank zelf het minste last van de crisis. Wie het niet eens is met die tactiek kan direct vertrekken. 

J.C. Chandor zet zijn karakters levensecht neer, doortrapte hufters in maatpak die hun eigen hachje willen redden, ver van enige maatschappelijke moraal. Soms is er wat twijfel en zelfs idealisme te ontdekken. Wat zal uiteindelijk zwaarder wegen: hebzucht of overtuigingen?

[/et_pb_toggle][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”3_5,2_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_column type=”3_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_video src=”https://www.youtube.com/watch?v=uj4QrAcwVi0″ _builder_version=”4.0.5″][/et_pb_video][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_text admin_label=”Prijs info” _builder_version=”3.29.3″]

Prijs

Entree aan de kassa: € 6,00 (alleen contant)
Entree online: € 6,00 + € 0,29 administratiekosten per bestelling (ongeacht het aantal tickets)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gegevens

Datum:
vrijdag 6 december
Tijd:
20:30
Kosten:
€6,00

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland