Laden films

« Alle films

  • Dit event is voorbij.

McCurry : The pursuit of color

vrijdag 9 december / 20:30 - 22:30

€7,00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets are not available as this event has passed.

McCurry: The Pursuit Of Color is het eerste intieme lange portret van de hedendaagse fotojournalist Steve McCurry. Het enige dat nog aangrijpender is dan de foto’s van McCurry, is zijn tumultueuze 40-jarige carrière, die hij in wezen alleen over de wereld heeft gereisd, waarbij hij openhartige snapshots vastlegde die de complexiteit van het menselijk leven weergeven. Exclusieve interviews met familie, vrienden, collega’s en met de fotograaf zelf brengen de verhalen achter enkele van de meest iconische foto’s van de 20e eeuw tot leven.

Een unieke documentaire met een inleiding en Q&A door Marieke van den Bersselaar (één van de producenten).

De lange documentaire ‘McCurry: De zoektocht naar kleur’ is het eerste intieme portret van fotojournalist Steve McCurry. De fotograaf, wiens foto van het Afghaanse meisje met de sprekende groene ogen bij velen op het netvlies gebrand staat, reisde 40 jaar lang de wereld over, waarbij hij de complexiteit en de variëteit van het menselijk leven vastlegde.

Exclusieve interviews met familie, vrienden, collega’s en de fotograaf zelf, leggen het creatieve proces van de fotograaf bloot. Kwetsbaarheden uit zijn verleden blijken een belangrijke motor voor zijn succes en de film brengt de verhalen achter enkele van de meest iconische foto’s van de 20e eeuw tot leven.

Het productieteam kreeg unieke toegang tot McCurry’s complete fotoarchief, inclusieef nog niet eerder gepubliceerd werk. Hierbij wordt de toeschouwer uit de eerste hand getuige van McCurry’s inzet om vast te leggen wat de mensheid definieert en verenigt – een race tegen de klok in een steeds meer gebroken en cultureel homogene wereld.

Eén van de producenten van de film is geboren Geldroppenaar Marieke van den Bersselaar, die al meer dan 18 jaar in Barcelona woonachtig is. Zij zal bij de film aanwezig zijn voor een kort nagesprek.

SHORT SYNOPSIS (from the Press kit at https://mccurrythemovie.com/)

MCCURRY: THE PURSUIT OF COLOR is the first intimate feature length portrait of the contemporary photojournalist Steve McCurry. The one thing more poignant than McCurry’s pictures is his tumultuous 40-year career, which he’s spent travelling the globe essentially alone, capturing candid snapshots depicting the complexity of human life. Exclusive interviews with family, friends, colleagues, and with the photographer himself, bring to life the stories behind some of the most iconic photographs of the 20th century. With unique access to the photographer’s creative process and unpublished images, we discover how McCurry’s vulnerabilities set him on the path to greatness and we witness first-hand his commitment to record what defines and unites humankind – a race against time in an increasingly fractured and culturally homogenous world.  

Gegevens

Datum:
vrijdag 9 december
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
€7,00

Locatie

Filmhuis Hofdael in de Weeffabriek
Molenstraat 23
Geldrop,
+ Google Maps