123456

Dit is

Laden films

« Alle films

  • Dit event is voorbij.

Once upon a time in Hollywood

vrijdag 7 februari / 20:30 - 23:30

€6.5

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelman. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets are not yet available

Filminformatie

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / China, 2019
161 minuten
Geregisseerd door Quentin Tarantino
Met Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margot Robbie

De zomer van 1969. Rick Dalton, een acteur op zijn retour, voelt aan dat zijn dagen als leading man in tv-series stilaan geteld zijn. Hij vindt troost bij zijn rechterhand en stuntman, Cliff Booth genaamd, die tevens zijn chauffeur en klusjesman is. Rick ziet met lede ogen aan hoe Hollywood een nieuw tijdperk ingaat, waarin het toeval wil dat Daltons huis zich vlak naast dat van de beroemde Poolse regisseur Roman Polanski en diens mooie vrouw Sharon Tate bevindt.

Kijkwijzer over deze film

Let op: deze film bevat geweld en grof taalgebruik.

Uitgebreide filminformatie

Hollywood, 1969. Acteur en alcoholist Rick Dalton (DiCaprio) kan er maar niet aan wennen dat hij nog maar weinig succes heeft. Gelukkig kan hij altijd rekenen op z’n coole, vaste stuntman en beste vriend Cliff Booth (Pitt). Maar waarom heeft hij niet zoveel succes als z’n buurvrouw, de 26-jarige actrice Sharon Tate?

De hoogzwangere Tate werd op 8 augustus 1969 bruut vermoord door volgelingen van sekteleider Charles Manson. Toen Tarantino aankondigde haar tot leven te willen wekken in zijn nieuwste film hield menig filmliefhebber z’n hart vast. Tarantino staat niet direct bekend om z’n goede smaak en is niet vies van bruut geweld. Tarantino zet in Once upon a time in Hollywood deze geschiedenis naar z’n eigen hand, zoals alleen hij dat kan: ‘Ze leeft haar leven, iets waarvoor ze in werkelijkheid nooit de kans heeft gekregen.’

Een centrale rol krijgt de brute moord of de sekte rondom Manson niet. De film is een sprookje, maar ook een ode aan de Western. En gaat vooral over de vriendschap tussen Dalton en Booth, Hollywood in 1969, het einde van de klassieke filmheld en zoveel meer.

Prijs

Entree aan de kassa: € 6,50 (alleen contant)
Entree online: € 6,50 (betalen met iDeal)

Gegevens

Datum:
vrijdag 7 februari
Tijd:
20:30 - 23:30
Kosten:
€6.5

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland

Ontvang ons nieuws per mail

You have Successfully Subscribed!