Laden films

« Alle films

  • Dit event is voorbij.

Queen of hearts (Dronningen)

vrijdag 20 december / 20:30 - 22:45

€6,00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets are not available as this event has passed.

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.0.5″][et_pb_row column_structure=”2_5,3_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_column type=”2_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_image src=”https://www.filmhuishofdael.nl/wp-content/uploads/2019/11/Queen-of-hearts-featured.jpg” force_fullwidth=”on” admin_label=”Featured image” _builder_version=”4.0.5″][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”3_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_text admin_label=”Filminformatie” _builder_version=”4.0.5″]

Filminformatie

Denemarken / Zweden, 2019
127 minuten
Geregisseerd door May el-Toukhy
Met Trine Dyrholm, Gustav Lindh en Magnus Krepper

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Tekst + quote” _builder_version=”4.0.5″]

Anne heeft een succesvol advocatenkantoor gespecialiseerd in jeugdrecht. Ze is gelukkig getrouwd met Peter, met wie ze een tweeling heeft. Het leven van de familie wordt verstoord wanneer Gustav, Peters roekeloze tienerzoon uit een eerder huwelijk, bij hen intrekt. Terwijl Peter het moeilijk heeft met het opbouwen van een relatie met zijn lang verloren zoon, is Anne gewend aan moeilijke jongeren in haar werk. Ze krijgt een ​​band met Gustav. Gaandeweg verandert hun relatie en al snel staat ze voor een keuze met onvoorstelbare gevolgen.

[/et_pb_text][et_pb_toggle title=”Uitgebreide filminformatie” open_toggle_background_color=”#f9b22c” closed_toggle_background_color=”#f46702″ icon_color=”#ffffff” use_icon_font_size=”on” icon_font_size=”24px” _builder_version=”4.0.9″ title_text_color=”#ffffff” title_level=”h3″ title_font=”|700|||||||” body_text_color=”#000000″ hover_enabled=”0″]

Stiefmoeder draait zich vast in eigen spinnenweb / recensie in NRC 18 juni 2019

Het seksueel expliciete, strak uitgebalanceerde ‘Queen of Hearts’ is een moraalvertelling over kleine, invoelbare stapjes die naar de hel voeren.

Anne (Trine Dyrholm) heeft haar zaakjes prima op orde. Leuke baardmans, aardige tweelingdochters, goede baan als kinderjurist, smaakvol ingericht huis in de natuur.

Zoveel middenklasse-geluk blijft zelden onbestraft in een Scandinavische film, en het Deense Queen of Hearts blijkt geen uitzondering. „Mijn grote angst is dat dit alles zomaar verdwijnt”, zucht Anne, en zet kordaat de bijl aan de stam.

Haar zestienjarige stiefzoon Gustav (Gustav Lindh) plompt als een steen in haar gezapige vijver. De ex van haar echtgenoot Peter (Magnus Krepper) weet zich geen raad met deze intelligente lastpak, dus trekt die tijdelijk bij hen in. Gustav broeit en sluit zich af, maar als hij een inbraak in scène zet, heeft Anne dat als enige door en dwingt ze hem streng maar discreet zijn leven te beteren. Dat gedeelde geheim, die schuivende machtsbalans, werkt als een afrodisiacum. Anne staat veel te lang voor de spiegel. Zet op zo’n suf praatfeest voor veertigers keihard Soft Cells Tainted Love op: nomen est omen.

Zo’n film over seks en macht zou ondenkbaar zijn als het over een vader en een stiefdochter ging; dankzij de hoekige kwetsbaarheid van Trine Dyrholm ga je heel lang mee met Anne, met de sidderende adolescent die bij haar de kop opsteekt. Een plausibel en aangrijpend verhaal van een vrouw die zich in haar eigen spinnenweb vastdraait.

[/et_pb_toggle][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”3_5,2_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_column type=”3_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_video src=”https://www.youtube.com/watch?v=NePVJoRIqbE” _builder_version=”4.0.5″][/et_pb_video][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_text admin_label=”Prijs info” _builder_version=”3.29.3″]

Prijs

Entree aan de kassa: € 6,00 (alleen contant)
Entree online: € 6,00 + € 0,29 administratiekosten per bestelling (ongeacht het aantal tickets)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gegevens

Datum:
vrijdag 20 december
Tijd:
20:30 - 22:45
Kosten:
€6,00

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland