Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rosie & Moussa

zondag 27 januari / 11:00 - 12:30

Gratis

RSVP

Tickets are not available as this evenement has passed.

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text _builder_version=”3.19.5″]

België
Familiefilm in het Vlaams-Nederlands met Nederlandse ondertiteling
Leeftijdsadvies: 9+
Duur: 92 minuten
Entree: € 5,00 (Pinnen niet mogelijk)
Regie: Dorothée Van Den Berghe
Met: Savannah Vandendriessche, Imad Borji en Titus De Voogdt

Voor Rosie is de stad een plek om eindeloos veel avonturen te beleven. Wanneer ze met haar moeder verhuist naar de andere kant van Brussel, leert ze er een heleboel mensen kennen. Zoals haar nieuwe vriend Moussa, met wie ze helemaal tot op het dak van het appartementsgebouw gaat (hoewel dat natuurlijk verboden is). Moussa belooft om haar te helpen. Want Rosie wil niets liever dan haar vader en moeder weer bij elkaar brengen. En dat wordt niet eenvoudig, want papa zit in de gevangenis en mama wil niet meer met hem praten.

Dagblad DeMorgen:
Wanneer was de laatste keer dat u Molenbeek op een positieve manier op het scherm zag? Alleen al daarom kan de verfilming van het kinderboek Rosie & Moussa op geen beter moment komen.
Het verhaal begint met het jeugdtrauma der jeugdtrauma’s: verhuizen. De mama (Ruth Beeckmans) van Rosie verkast naar een grijs appartementsgebouw aan de andere kant van Brussel. Papa (Titus De Voogdt) komt niet mee, en daar worden opvallend weinig woorden aan vuilgemaakt. Hij blijkt in de gevangenis te zitten voor gesjoemel met auto’s. De situatie maakt Rosie opstandig en haar mama vooral prikkelbaar.
Ondanks de grauwe setting brengt de verandering kleur in het leven van Rosie. In hetzelfde blok wonen ook de irritante meneer Tak (Damiaan De Schrijver), de eigenaardige mevrouw Hemelrijk (Katelijne Damen) en de vluchteling Ibrahim (Mourade Zeguendi). Maar is er ook een leeftijdgenoot: Moussa. Hij ontfermt zich over zijn nieuwe buurmeisje.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gegevens

Datum:
zondag 27 januari
Tijd:
11:00 - 12:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland
+ Google Maps

Organisator

Filmhuis Hofdael
E-mail:
info@filmhuishofdael.nl