123456

Dit is

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sorry we missed you

vrijdag 11 september / 20:30 - 22:30

€6.5

Filminformatie

 Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / België
100 minuten
Geregisseerd door Ken Loach
Met Kris Hitchen, Debbie Honeywood en Rhys Stone

Sinds de financiële crash in 2008 worstelt het gezin Turner met geldproblemen. In de hoop de eindjes aan elkaar te kunnen knopen koopt Ricky, de patriarch van het gezin, een nieuw voertuig om een leverdienst te kunnen uitbouwen. Intussen levert ook zijn vrouw Abbie hard werk als verzorgster. De familieleden weten wat ze aan elkaar hebben, maar de uitdagingen waarvoor ze staan zullen gevolgen hebben voor hun hechte band.

Spoiler Alert!

Ricky is een doodgewone Britse vader. Zijn gezin is niet anders dan normaal te noemen en de dagelijkse strubbelingen herkennen we allemaal. Of toch niet? Want Ricky is een moderne slaaf. Hij en zijn vrouw Abby hebben een nul-urencontract. Zij werkt in de zorg, hij is pakketbezorger. Ze werken zich het schompes en krijgen het nog steeds niet voor elkaar in de meest basale levensbehoeften te voorzien. 

Het gevolg? Een gezinsleven dat weinig meer voorstelt, een huwelijk dat onder druk staat, een spijbelende puberzoon en een dochter die lijdt onder de vele ruzies in het gezin. De afgrond lijkt dichterbij dan ooit voor het gezin.

‘In het Verenigd Koninkijk leven ruim veertien miljoen mensen in armoede, onder wie vier miljoen kinderen. Drie van de vier ouders heeft werk. De afgelopen tien jaar ging het in tweederde van de gevallen om onzeker werk, het soort werk dat Ricky en Abby verrichten.’ vertelt regisseur Ken Loach (83). Hij vervolgt: ‘Je ziet hoe grote bedrijven een loopje nemen met de rechten van arbeiders, door ze niet in dienst te nemen, maar als losse krachten in te huren. Ricky en Abby werken rond de twaalf uur per dag. Ondertussen kunnen ze zich geen hypotheek veroorloven en moeten ze het doen zonder pensioen, ziekteregeling en vakantiegeld.’

Ken Loach maakt al meer dan vijftig jaar films over de zwakkeren in de samenleving. Daarbij gaat hij altijd uit van het persoonlijke verhaal. En zien we mensen die zijn vastgelopen in het systeem. Bij een voorpremière van Sorry We Missed You in Amsterdam kreeg Loach een staande ovatie. Ook de recensies zijn lovend: ‘Op alle fronten overtuigend’, ‘Loach legt de vinger op de zere plek’ en ‘Ken Loach is in topvorm met deze aanval op flexwerken en de gig-economie’. 

Prijs

Entree € 6,50 (alleen online).

LET OP:
AAN DE KASSA VERKOPEN WE GEEN TOEGANGSKAARTEN.
JE KUNT ZE ALLÉÉN HIER OP DE WEBSITE KOPEN

Corona instructies Centrum Hofdael en Filmhuis Hofdael

Belangrijk om in acht te nemen bij uw bezoek aan Centrum Hofdael en het kopen van een ticket.

KLIK HIER VOOR HET CORONAPROTOCOL VAN FILMHUIS HOFDAEL

KLIK HIER VOOR DE BEZOEKREGELS VAN CENTRUM HOFDAEL

Gegevens

Datum:
vrijdag 11 september
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
€6.5

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland

Ontvang ons nieuws per mail

You have Successfully Subscribed!