Laden films

« Alle films

  • Dit event is voorbij.

Steamboat Bill, Jr. : silent movie met live pianobegeleiding

vrijdag 30 december / 20:30 - 23:00

€7,00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Oorsprong: Verenigde Staten, 1928
Geregisseerd door: Charles Reisner
Met onder meer: Buster Keaton, Tom McGuire en Ernest Torrence

“The Laugh Special of the Age. See It.”

William Canfield Jr. is de zoon van ‘Steamboat Bill’, de kapitein van een rivierboot. Als de twee elkaar na jaren van elkaar gescheiden te zijn weer terugzien, wordt Canfield Sr. al snel gearresteerd. Zijn zoon is vastbesloten hem vrij te krijgen.

Deze voorstelling wordt georganiseerd in samenwerking met het Nederlands Silent Film Festival (NSFF), waarvan de 6e editie plaatsvindt van 12 t/m 15 januari 2023 in Pand P en Parktheater Eindhoven. Het NSFF zet zich in om de silent film met al zijn facetten in leven te houden en zijn bekendheid te vergroten. In deze oude vorm van film wordt een verhaal verteld zonder woorden maar met emotie, mimiek en muziek. Dat maakt deze vorm zo uniek. Het is belangrijk om nieuwe generaties te laten zien en beleven dat de silent film geen primitieve voorloper van de hedendaagse bioscoopfilm is, maar juist een unieke, opzichzelfstaande kunstvorm.
Bekijk het volledige programma en bestel kaarten op de website van het NSFF.

Daan van den Hurk

De film wordt voorafgegaan door een korte reis naar het ontstaan van de stille film, inclusief een vertoning van de korte komedie ‘Tragedia al cinematografo’. De introductie wordt gegeven door filmpianist en -componist,  tevens directeur van het Nederlands Silent Film Festival, Daan van den Hurk, die ook de live muzikale begeleiding zal verzorgen.

Gegevens

Datum:
vrijdag 30 december
Tijd:
20:30 - 23:00
Kosten:
€7,00

Locatie

Filmhuis Hofdael in de Weeffabriek
Molenstraat 23
Geldrop,
+ Google Maps