123456

Dit is

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Styx

vrijdag 25 september / 20:30 - 22:30

Filminformatie

Duitsland / Oostenrijk, 2018
94 minuten
Geregisseerd door Wolfgang Fischer
Met Susanne Wolff, Gedion Wekesa Oduor en Alexander Beyer

Rike, een 40-jarige arts uit Europa, belichaamt een typisch Westers model van geluk en succes. Ze is geschoold, zelfverzekerd, vastbesloten en toegewijd. De spoedarts vervult haar lang gekoesterde droom door alleen in haar zeilboot de zee op te gaan. Haar doel: Ascension Island in de Atlantische Oceaan. Maar haar droomvakantie wordt snel afgebroken op volle zee, wanneer ze na een storm in de buurt van een getroffen vissersboot strandt. Ongeveer honderd mensen staan op het punt te verdrinken. Rike volgt de wetten van de zee en roept om hulp via de radio. Als haar roep om hulp niet gehoord wordt, is ze gedwongen een belangrijke beslissing te nemen.

Spoiler Alert!

De Duitse solozeilster Rike (Susanne Wolff) vertrekt vanuit Gibraltar naar Ascension Island. Weinig meer dan een kale rots, die in de negentiende eeuw door niemand minder dan Charles Darwin tot een tropisch paradijs werd omgevormd. De tocht verloopt naar het paradijselijke eiland verloopt voorspoedig. Rike weet wat ze doet en trotseert zonder problemen een zware nachtelijke storm.

’s Ochtends ontdekt Rike op een paar honderd meter afstand een vluchtelingenboot. Mensen schreeuwen om hulp, mensen springen het water in. Als Rike contact opneemt met de kustwacht luidt het devies: niet mee bemoeien. Is dat voor Rike een optie? Er zijn regels en voorschriften, maar er is ook het morele plichtsbesef. Een jonge tiener weet de boot van Rike te bereiken, meer dood dan levend. En Rike? Die moet nu wel een keuze maken.

Styx is een indrukwekkende film, vol van contrasten. Rike is voor haar eigen plezier op pad, voor de Afrikaanse vluchtelingen is de tocht een kwestie van leven en dood. Je ziet woeste golven, maar ook een dromerig kabbelende blauwe zee. En terwijl je kijkt ontkom je niet aan je eigen gedachten. Wat zou ik doen?

Prijs

Entree € 6,50 (alleen online).

LET OP:
AAN DE KASSA VERKOPEN WE GEEN TOEGANGSKAARTEN.
JE KUNT ZE ALLÉÉN HIER OP DE WEBSITE KOPEN

Corona instructies Centrum Hofdael en Filmhuis Hofdael

Belangrijk om in acht te nemen bij uw bezoek aan Centrum Hofdael en het kopen van een ticket.

KLIK HIER VOOR HET CORONAPROTOCOL VAN FILMHUIS HOFDAEL

KLIK HIER VOOR DE BEZOEKREGELS VAN CENTRUM HOFDAEL

Gegevens

Datum:
vrijdag 25 september
Tijd:
20:30 - 22:30

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland

Ontvang ons nieuws per mail

You have Successfully Subscribed!