Laden films

« Alle films

  • Dit event is voorbij.

The biggest little farm

vrijdag 22 november / 20:30 - 22:00

€6,00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets are not available as this event has passed.

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.29.3″][et_pb_row column_structure=”2_5,3_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_column type=”2_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_image src=”https://www.filmhuishofdael.nl/wp-content/uploads/2019/10/biggest-little-farm-featured.jpg” force_fullwidth=”on” admin_label=”Featured image” _builder_version=”3.29.3″][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”3_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_text admin_label=”Filminformatie” _builder_version=”3.29.3″]

Filminformatie

Verenigde Staten
Documentaire
91 minuten
Geregisseerd door John Chester
Met John Chester, Molly Chester en Alan York

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Tekst + quote” _builder_version=”3.29.3″]

“The Biggest Little Farm” volgt twee dromers en hun geliefde hond wanneer ze een keuze maken die hen hun klein appartement in L.A. doet verlaten. Ze trekken naar het platteland om één van de meest markante boerderijen in zijn soort te bouwen in volledige co-existentie met de natuur.

De film volgt ze in de eerste tien jaar waarin ze proberen de utopie te creëren die ze nastreven. Ze planten 10.000 bomen, telen honderden gewassen en houden allerlei soorten dieren – waaronder een onvergetelijk varken genaamd Emma en haar beste vriend, de haan Mr. Greasy.

[/et_pb_text][et_pb_cta title=”Katoenen tas voor de eerste 10 ticketkopers” button_text=”Clicks” _builder_version=”4.0.6″ background_color=”#0c71c3″ text_orientation=”left” width=”100%” custom_margin=”||||false|false” custom_padding=”1px|15px|1px|20px|false|false” hover_enabled=”0″]

We vergeven deze katoenen tas met de opdruk van Emma en Mr. Greasy. We sturen je een mail erover!

[/et_pb_cta][et_pb_image src=”https://www.filmhuishofdael.nl/wp-content/uploads/2019/11/little-big-farm-tas.jpg” _builder_version=”4.0.6″ align=”center” hover_enabled=”0″ height=”357px”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”3_5,2_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_column type=”3_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_video src=”https://www.youtube.com/watch?v=DojKCYpER9c” _builder_version=”3.29.3″][/et_pb_video][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_toggle title=”Uitgebreide filminformatie” open_toggle_background_color=”#f9b22c” closed_toggle_background_color=”#f46702″ icon_color=”#ffffff” use_icon_font_size=”on” icon_font_size=”24px” _builder_version=”4.0.6″ title_text_color=”#ffffff” title_level=”h3″ title_font=”|700|||||||” body_text_color=”#000000″]

Leven in harmonie met de natuur

Stedelingen dromen er allemaal wel eens van om de drukte van de stad achter zich te laten en te kiezen voor een landelijke omgeving met frisse lucht en ruimte. Een eigen boerderij bijvoorbeeld, waar je op ecologisch verantwoorde wijze groente en fruit kan telen en in harmonie met de natuur kan leven

Het Amerikaanse stel John en Molly Chester besloot de daad bij het woord te voegen. Toen ze hun kleine appartement in Los Angeles moesten verlaten wegens geluidsoverlast van hun blaffende hond Todd, besloten ze de stap te wagen. Ze kochten een stuk grond van 80 hectare in de heuvels van Ventura County, Californië. Daar begonnen ze -zonder enige ervaring -een ecologische boerderij: the biggest little farm.

Dat klinkt natuurlijk heel schilderachtig en romantisch, maar het was een enorme gok. De grond was namelijk kaal, droog en helemaal leeg getrokken qua voedingsstoffen.  Het was niet waarschijnlijk dat hier ooit nog boomgaarden of groene graslanden zouden verrijzen.  Toch is dat precies wat er wel gebeurde.  Al ging dat natuurlijk niet zonder slag of stoot, zo is te zien in de alom geprezen documentaire The Biggest Little Farm, die nu in de bioscoop draait.

De film is gemaakt door boer John Chester zelf, die in een vorig leven cameraman was en de hele wereld over reisde om natuurfilms te maken. En dat is te zien, want één ding is zeker: de beelden in de film zijn werkelijk fenomenaal.

Bron en verder lezen: Het kan wel : groener, eerrlijker en leuker leven

[/et_pb_toggle][et_pb_text admin_label=”Prijs info” _builder_version=”3.29.3″]

Prijs

Entree aan de kassa: € 6,00 (alleen contant)
Entree online: € 6,00 + € 0,29 administratiekosten per bestelling (ongeacht het aantal tickets)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gegevens

Datum:
vrijdag 22 november
Tijd:
20:30 - 22:00
Kosten:
€6,00

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland