Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

The Death of Stalin

vrijdag 18 januari / 20:30 - 22:30

Gratis

RSVP

Tickets are not available as this evenement has passed.

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text _builder_version=”3.18.9″]

Herkomst: Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / België / Canada
Duur: 113 min
Regie: Armando Iannucci
Met: Steve Buscemi, Simon Russell Beale en Paddy Considine
Entree: € 6,00
Aanvang: 20:30 uur

Op 2 maart 1953, in het midden van de nacht, krijgt Joseph Stalin een beroerte. Daar ligt hij dan, de grote leider van de Sovjet-Unie, plat op zijn rug op het tapijt in een plas urine. Het duurt een tijd voordat hij gevonden wordt. De lijfwachten die voor de deur van zijn kamer staan, horen wel wat geschreeuw maar durven niet naar binnen te gaan. Zonder uitdrukkelijke orders van kameraad Stalin komen ze niet van hun plek.
Wanneer een huishoudster Stalin uiteindelijk aantreft in zijn ongemakkelijke positie, het gevolg van een beroerte, komt er nog steeds geen medische hulp op gang. De opgetrommelde leden van het politbureau reageren als verlamd. Hoe moeten de mannen die altijd naar Stalins pijpen dansten, plotseling zelf een beslissing nemen? En waar zouden ze een dokter vandaan moeten halen? Alle competente artsen in Moskou zijn bij een zuivering naar de goelag gebracht…

Trouw schreef:
Het is ongemakkelijk lachen om “The death of Stalin”, maar Iannucci lost dat op.
Schrijver-regisseur Armando Iannucci had al enkele producties met politieke-satire op zijn naam staan en laat met deze film over Stalin opnieuw zien hoe goed hij dit genre beheerst.
‘The Death of Stalin’ is zo’n eigenaardige komedie dat je blijft twijfelen: lachen of niet? Toch maar doen. De openingsscène is al geweldig. In een concertzaal in Moskou, 1953, vindt een mooi concert plaats. Na afloop krijgt de regisseur achter in de zaal een telefoontje: Jozef Stalin. Hij vond het prachtig en wil de opname ontvangen. Opname? Er is geen opname! Maar Stalin iets weigeren is je doodvonnis tekenen.
Terwijl de dirigent in katzwijm valt, organiseert de regisseur halsoverkop een herhaling van het concert. Voorbijgangers worden naar binnen gesleurd om de stoelen te vullen, de soliste wordt omgekocht om zich nogmaals aan Mozart te zetten. Alles voor Stalin. De film is een aaneenrijging van dit soort adembenemende, breed uitgesponnen absurditeiten.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gegevens

Datum:
vrijdag 18 januari
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland

Organisator

Filmhuis Hofdael
E-mail:
info@filmhuishofdael.nl