Laden films

« Alle films

  • Dit event is voorbij.

They Shall Not Grow Old

vrijdag 3 januari / 20:30 - 22:30

€6,50

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets are not available as this event has passed.

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.0.9″][et_pb_row column_structure=”2_5,3_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_column type=”2_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_image src=”https://www.filmhuishofdael.nl/wp-content/uploads/2019/12/They-shall-not-grow-old-featured.jpg” force_fullwidth=”on” admin_label=”Featured image” _builder_version=”4.0.9″][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”3_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_text admin_label=”Filminformatie” _builder_version=”4.0.9″ custom_padding=”||0px|||”]

Filminformatie

Verenigd Koninkrijk / Nieuw-Zeeland
99 minuten
Geregisseerd door Peter Jackson

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Tekst + quote” _builder_version=”4.0.9″]

Honderd jaar na de Eerste Wereldoorlog weet men veel over de gruwelijke impact die het gehad heeft op de soldaten, met name de omvang van het aantal slachtoffers, waardoor een toekomstige generatie is weggevaagd. Peter Jackson geeft met ‘They Shall Not Grow Old’ een nieuw inzicht op de menselijke ervaring van het leven aan het front. Oude beelden uit archieven van oorlogsmusea zijn digitaal bewerkt en ingekleurd, waardoor men het akelige gevoel heeft dat de beelden recentelijk zijn opgenomen.

[/et_pb_text][et_pb_toggle title=”Uitgebreide filminformatie” open_toggle_background_color=”#f9b22c” closed_toggle_background_color=”#f46702″ icon_color=”#ffffff” use_icon_font_size=”on” icon_font_size=”24px” _builder_version=”3.27.4″ title_text_color=”#ffffff” title_level=”h3″ title_font=”|700|||||||” body_text_color=”#000000″]

Voor de kerst zijn we weer thuis, dat zeggen de Britse soldaten als eind juli 1914 de Eerste Wereldoorlog losbarst. Het loopt anders. Vier lange jaren zijn Frankrijk en België één groot slagveld en vechten vaak veel te jonge jongens een zinloze oorlog uit. Peter Jackson (The Hobbit, Lord of the Rings) brengt hun ervaringen in They shall not grow old dichterbij dan ooit tevoren.

Op je hele lijf luizen, dikke ratten in de loopgraven, de verwoestende effecten van mosterdgas en overal de weeïge geur van lijken: Jackson laat het allemaal zien. Officieel moet je negentien zijn, in de praktijk melden ook veel Britse jongens van net vijftien zich vrijwillig voor het leger. Op zoek naar uitdaging en opwinding. Geen van allen weten ze welke hel hen aan de overkant van het water te wachten staat, in de modder van de loopgraven.

De Britse opa van regisseur Peter Jackson is in 1916 bij de slag aan de Somme. Als Jackson bijna honderd jaar later gevraagd wordt een documentaire te maken over de Eerste Wereldoorlog twijfelt hij geen moment. Hij krijgt de beschikking over nooit eerder vertoond archiefmateriaal en maakt gebruik van interviews met oorlogsveteranen. De oude beelden zijn beschadigd, onduidelijk en natuurlijk zwart-wit. They shall not grow old is het resultaat van jaren van oppoetsen. Anderhalf uur beeld, voorzien van kleur én geluid. We horen geen experts die het grote geheel van de zinloze slachting schetsen, we horen en zien verhalen van de jongens die 1914-1918 zelf meemaken.

Gewend als we zijn aan zwart-witbeelden van deze oorlog is het effect van kleur en geluid enorm. Ineens krijgen de grijze, korrelige gezichten kleur en emotie. Kunnen we lachen om de grapjes van de soldaten en krijgt de grimmigheid van de oorlog een extra dimensie. Honderd jaar geleden is ineens angstaanjagend dichtbij.

[/et_pb_toggle][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”3_5,2_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_column type=”3_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_video src=”https://www.youtube.com/watch?v=vCYYlmKOWNA” _builder_version=”4.0.9″][/et_pb_video][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_5″ _builder_version=”3.25.3″][et_pb_text admin_label=”Prijs info” _builder_version=”4.0.9″]

Prijs

Entree aan de kassa: € 6,50 (alleen contant)
Entree online: € 6,50 (betalen met iDeal)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gegevens

Datum:
vrijdag 3 januari
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
€6,50

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland