Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tomorrow (Demain) – 4 november

vrijdag 4 november / 20:00 - 22:30

€6

Frankrijk
Documentaire
118 minuten

geregisseerd door Cyril Dion en Mélanie Laurent

Na de publicatie van een studie die de mogelijke verdwijning van een deel van de mensheid vanaf 2100 bekend maakte, zijn Cyril Dion en Mélanie Laurent op onderzoek vertrokken met een team van vier mensen naar tien landen om te begrijpen wat deze catastrofe zou kunnen veroorzaken en vooral hoe men ze kan vermijden. Tijdens hun reis ontmoetten zij de pioniers die landbouw, energie, economie, democratie en onderwijs opnieuw uitvonden. Ze werpen een blik op hoe de wereld van morgen er zou kunnen uitzien en gaan op zoek naar oplossingen voor ecologische, economische en sociale crisissen…

Vooraf komt platform Duurzaam Geldrop-Mierlo van 20:00 tot 20:30 spreken.
Kijk voor meer info op http://www.duurzaamgeldrop-mierlo.nl

Recensie Volkskrant:

De wereld vergaat, door toedoen van de mens, zo waarschuwen een paleontoloog en bioloog aan het begin van de Franse documentaire Tomorrow (Demain). Maar er is hoop. Laagdrempelige, praktische hoop. In de vorm van windenergie, stadsboerderijen, auto-ontmoedigende stadsplanologie en beter onderwijs.

Tomorrow, een co-regie van de Franse actrice (o.a. Inglourious Basterds) en regisseur Mélanie Laurent en eco-activist Cyril Dion, was een onverwacht hitje in de Franse bioscoop.

Het duo reist de wereld rond op zoek naar mens- en natuurvriendelijke alternatieven voor die ziekten van het kapitalisme: misdadige multinationals, ontwrichtende banksystemen.

De korte gesprekjes en voice-overs in charmant Engels met Frans accent leren dat het eigenlijk niet zo moeilijk is: de wereld verbeteren. Veel mensen doen het al, op kleine schaal. Iedereen zou dat moeten weten. Goeie compost is beter dan chemische compost, fietsen gezonder dan autorijden.

De nuchtere, niet drammerige toon van de documentaire is aanstekelijk, en zeker geschikt voor een jonger publiek. Een vlotte instructiefilm voor een kleinschalige wereldrevolutie.

Gegevens

Datum:
vrijdag 4 november
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€6

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland
+ Google Maps

Organisator

Filmhuis Hofdael
E-mail:
info@filmhuishofdael.nl