Laden films

« Alle films

  • Dit event is voorbij.

Werk ohne Autor

vrijdag 6 september / 20:30 - 23:00

€6,00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.25.3″ fb_built=”1″ _i=”0″ _address=”0″][et_pb_row column_structure=”2_5,3_5″ _builder_version=”3.25.3″ _i=”0″ _address=”0.0″][et_pb_column type=”2_5″ _builder_version=”3.25.3″ _i=”0″ _address=”0.0.0″][et_pb_image src=”https://www.filmhuishofdael.nl/wp-content/uploads/2019/07/Werk-ohne-Autor-poster.jpg” force_fullwidth=”on” _builder_version=”3.27.3″ _i=”0″ _address=”0.0.0.0″][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”3_5″ _builder_version=”3.25.3″ _i=”1″ _address=”0.0.1″][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ _i=”0″ _address=”0.0.1.0″]

Filminformatie

Duitsland / Italië
188 minuten. Halverwege een pauze
Aanvang: 20:30 uur
Geregisseerd door Florian Henckel von Donnersmarck.
Met Sebastian Koch, Tom Schilling en Paula Beer.

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Tekst + quote” _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″ _i=”1″ _address=”0.0.1.1″]

Het vrijdagavondprogramma van Filmhuis Hofdael gaat weer van start. De aftrap wordt genomen met Werk ohne Autor, een meesterwerk van de Duits-Oostenrijkse regisseur Florian Henckel von Donnersmarck (1973). Zijn speelfilmdebuut, het aangrijpende Das Leben der Anderen werd bekroond met een Oscar. Ook Werk ohne Autor, een historisch epos over oorlog en kunst, over verdringen en wegkijken, werd begin dit jaar voor twee Oscars genomineerd.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.27.3″ custom_padding=”0px|||||”][et_pb_column _builder_version=”3.27.3″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.27.3″ hover_enabled=”0″]

Henckel von Donnersmarck baseert zijn nieuwste film losjes op het leven van kunstschilder Gerhard Richter (Dresden, 1932), een van de belangrijkste Duitse hedendaagse kunstenaars. Richter groeit op in nazi-Duitsland en maakt de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog van heel dichtbij mee. Sommige van zijn familieleden namen deel aan het naziregime, andere werden er juist het slachtoffer van. In 1961 ontvlucht Richter met zijn vrouw de DDR, zijn schilderijen laat hij achter. Aan de kunstacademie in Düsseldorf is hij vrij, vrij om te maken wat hij wil. Maar wat wil hij maken? In Düsseldorf leert Richter zo persoonlijk mogelijk te worden. Grote kunst is altijd autobiografisch. En ook na zijn vlucht naar het Westen blijken de kunst en het verleden hartverscheurende en gruwelijke geheimen met zich mee te dragen.

Fraai historisch epos gebaseerd op leven Gerhard Richter.
‘Werk ohne Autor’ is een ambitieuze film. Door de goed uitgediepte personages en het elegante script weet de film drie uur lang te boeien. (NRC Handelsblad)

In Werk ohne Autor zien we hoe de jonge schilder Kurt Barnert (Tom Schilling) geterroriseerd wordt door zijn schoonvader Carl Seeband (gespeeld door steracteur Sebastian Koch, bekend uit Das Leben der Anderen en Zwartboek). Seeband is een opportunist die na de Tweede Wereldoorlog zijn straf weet te ontlopen en van SS-arts via gestaald kader tot autoriteit wordt. Het is de dominante schoonvader die van grote betekenis zal zijn voor het leven en werk van de talentvolle Barnert.

Ook Kurt Barnert draagt, net als Seeband, het tumultueuze Duitse verleden met zich mee en probeert dat een plek te geven in zijn kunst. Traumaverwerking als voorwaarde voor artistieke prestaties. De film geeft dan ook een indringend beeld van de omgang met kunst in het nationaal-socialisme, de DDR en de vroege Bondsrepubliek.

Gerhard Richter, door wie Henckel von Donnersmarck zich liet inspireren, heeft zich van de film gedistantieerd. Gevraagd naar zijn ervaringen met Henckel von Donnersmarck laat hij weten: ‘Unfortunately, this visualization of all the facts caused such bad feelings, and my dislike of both the movie and the person grew so much again, that I find it impossible to give you an answer.’ Richter zal later zeggen dat feit en fictie te veel vermengd zijn geraakt in de film.

Werk ohne Autor is een indrukwekkende film met sterk acteerwerk door een sterrencast. Drie uur lang –we lassen een pauze in– weet het epos te boeien met een meeslepend verhaal over Duitse kunst en Duitse geschiedenis.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”3_5,2_5″ _builder_version=”3.25.3″ _i=”1″ _address=”0.1″][et_pb_column type=”3_5″ _builder_version=”3.25.3″ _i=”0″ _address=”0.1.0″][et_pb_video src=”https://youtu.be/LC1pAcuueLI” _builder_version=”3.25.3″ _i=”0″ _address=”0.1.0.0″][/et_pb_video][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_5″ _builder_version=”3.25.3″ _i=”1″ _address=”0.1.1″][et_pb_text _builder_version=”3.27.1″ _i=”0″ _address=”0.1.1.0″]

Prijs

Entree aan de kassa: € 6,00 (alleen contant)
Entree online: € 6,00 + € 0,29 administratiekosten per bestelling (ongeacht het aantal tickets)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gegevens

Datum:
vrijdag 6 september
Tijd:
20:30 - 23:00
Kosten:
€6,00

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland