123456

Dit is

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wild Rose

vrijdag 28 februari / 20:30 - 22:30

€6.5

Filminformatie

Verenigd Koninkrijk
111 minuten
Geregisseerd door Tom Harper
Met Jessie Buckley, Julie Walters en Sophie Okonedo

De muzikante en countryzangeres Rose-Lynn Harlan woont in Glasgow, waar ze reeds jarenlang droomt om haar troosteloze omgeving te ontvluchten en het te maken als superster in Nashville. Dit verwezenlijken verloopt echter niet van een leien dakje als je een veroordeelde vrouw bent, met enkelband, en single moeder van twee kindjes. Ze neemt een baan aan als huishoudhulp bij ene Susannah. Deze hoort het zangtalent waarover Rose-Lynn beschikt en besluit haar te helpen.

Nash, country en Americana uit Geldrop

Na afloop van de film treedt de Geldropse country formatie Nash voor u op in de foyer. In deze try-out speelt Nash nummers uit de film, aangevuld met bekende en minder bekende country songs. Nash bestaat uit Audrey Smits, Rita van der Werf, Eugene Jonkergouw en Rob Coers.

Uitgebreide filminformatie

Rose-Lynn wil countryster worden. Maar haar werkelijkheid is allesbehalve country. De 23-jarige Rose-Lynn draagt namelijk een enkelband, is net op vrije voeten en thuis in een probleemwijk in Glasgow wacht haar niets anders dan haar bezorgde moeder en twee kinderen. 

‘Je wordt de nieuwe Dolly Parton!’ roept een gevangene haar toe als Rose-Lynn de gevangenis verlaat. Maar Nashville, de bakermat van de countrymuziek, is ver weg en voorlopig lijkt er voor Rose-Lynn niet meer te zijn dan een schoonmaakbaantje.  Haalt Rose-Lynn met haar openheid, haar prachtige stem en haar kracht het tot Nashville?

Wild Rose wordt gedragen door het talent en de fenomenale stem van hoofdrolspeelster Jessie Buckley (FargoChernobyl).  Grote emoties als zelfhaat, tegenslagen,zelfoverwinning en dromen komen in deze film voorbij. Geen Hollywood, maar rauw Schots en toch ook muzikale feelgood. Wij houden er wel van.

Had to find my own way, make my own mistakes, but you know that I had to go. Ain’t no yellow brick road running through Glasgow …

Prijs

Entree aan de kassa: € 6,50 (alleen contant)
Entree online: € 6,50 (betalen met iDeal)

Gegevens

Datum:
vrijdag 28 februari
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
€6.5

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland

Ontvang ons nieuws per mail

You have Successfully Subscribed!