Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

William Shakespeare’s Romeo + Juliet – 22 april

vrijdag 22 april / 20:00 - 22:00

€6

In samenwerking met Bibliotheek Dommeldal vertonen wij deze bijzondere verfilming van Romeo + Juliet.
Het is een zeer geslaagde adaptatie van het verhaal naar de moderne tijd. Paarden zijn nu auto’s, zwaarden zijn pistolen, alleen de dialogen zijn authentiek gehouden.
Op 23 april (dan is het 400 jaar geleden dat William Shakespeare stierf) bent u ook van harte welkom op het kasteel.

Verenigde Staten
Romantiek / Drama
120 minuten, vanaf 12 jaar

geregisseerd door Baz Luhrmann
met Leonardo DiCaprio, Claire Danes en John Leguizamo

Dit is het klassieke verhaal van Shakespeare, maar nu in een modern jasje gegoten. De Capulet en de Montague families zijn eeuwige rivalen. Romeo Montague en Juliet Capulet worden ondanks deze rivaliteit verliefd op elkaar, maar hun liefde is gedoemd een tragisch einde te hebben.

https://youtu.be/AftvENnn37w

Recensie Moviespecials:

Romeo Montague (Leonardo DiCaprio) en Juliet Capulet (Claire Danes) ontmoeten elkaar op een gekostumeerd bal, dat wordt georganiseerd door de familie van Juliet. Het is liefde op het eerste gezicht, het enige dat hun families niet kunnen tolereren! Er heerst namelijk al jaren een vete tussen de beide families. Deze vete is inmiddels zo erg, dat de wat jongere familieleden elkaar zelfs met regelmaat gewapend te lijf gaan. Romeo en Juliet doen er natuurlijk alles aan om hun ongewenste liefde geheim te houden, maar dat valt niet mee. Een dag na het bal trouwen ze bij een bevriende priester, die hen enkel trouwt omdat hij hun liefde als een mogelijk eind van de vete tussen de twee families ziet. Juliet’s neef Tybalt (John Leguizamo) heeft Romeo echter op het bal gezien en voelt zich onteerd. Hij daagt Romeo uit voor een gevecht, zonder te weten dat ze inmiddels familie zijn geworden. Romeo heeft totaal geen behoefte aan het gevecht en verzet zich niet. Dit maakt Tybalt enkel bozer, waarop hij Romeo’s beste vriend om het leven brengt. Romeo wordt op zijn beurt woedend en zet de achtervolging op Tybalt in om wraak te nemen. Zijn wraakactie resulteert in een verbanning uit het mooie Verona Beach, dat zijn relatie met Juliet niet ten goede komt…

Deze meer dan prachtige bewerking van het klassieke Shakespeare stuk, is een produktie van niemand minder dan regisseur Baz Luhrmann. Luhrmann was eerder verantwoordelijk voor “Strictly Ballroom” en na “Romeo + Juliet” bracht hij ons het overweldigende “Moulin Rouge!”. Wat “Romeo + Juliet” betreft is er werkelijk alles uit de kast gehaald om het oude stuk te moderniseren, zonder een aantal typische Shakespeare-elementen achterwege te laten. Zo is de originele oud-Engelse taal bewaard gebleven, evenals de prachtige oude landhuizen, het gekostumeerde bal en allerlei oude gewoonten zoals het uithuwelijken. Aan de andere kant is de film zeer modern geworden. Pistolen, snelle auto’s en piercings zijn nu van de partij. De combinatie van klassieke en moderne elementen is eveneens terug te vinden in de muziek, die een belangrijke rol in de film vervult. Zo zijn er passages die ondersteund worden door instrumentale klassieke stukken, terwijl er tevens songs van ondermeer Des’ree, Radiohead, The Cardigans, Kym Mazelle en Garbage te horen zijn. Qua aankleding van de decors en kostuums is de produktie een prachtig modern en kleurrijk sprookje geworden. Tot slot wordt er ook nog eens prima acteerwerk geleverd en kan ik deze titel enkel van harte aanbevelen!

Shakespeare has never been this sexy!

Gegevens

Datum:
vrijdag 22 april
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€6

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland
+ Google Maps

Organisator

Filmhuis Hofdael
E-mail:
info@filmhuishofdael.nl