123456

Dit is

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Woman at war (Kona fer í Stríð)

vrijdag 17 januari / 20:30 - 22:15

€6.50

Filminformatie

IJsland / Frankrijk / Oekraïne
101 minuten
Gregisseerd door Benedikt Erlingsson
Met Halldóra Geirharðsdóttir, Jóhann Sigurðarson en Juan Camillo Roman Estrada

Halla is een vijftig jaar oude, onafhankelijke vrouw. Maar achter de schermen van een stille routine leidt ze een dubbel leven als een gepassioneerde milieuactivist. Alleen bekend onder de naam “The Woman of the Mountain” strijdt ze tegen de lokale aluminiumindustrie. Naarmate Halla’s acties krachtiger worden, van klein vandalisme tot regelrechte industriële sabotage, slaagt ze erin de onderhandelingen tussen de IJslandse regering en het bedrijf te onderbreken om een nieuwe aluminiumsmelterij in de bergen te bouwen.

Uitgebreide filminformatie

Elektriciteitsmasten saboteren, dat doet de bijna vijftiger Halla in haar vrije tijd. Ze is vastberaden de buitenlandse aluminiumindustrie in IJsland een halt toe te roepen. Geïnspireerd door Mahatma Gandhi en Nelson Mandela doet ze dat met niet meer dan pijl en boog. Om heel IJsland even in het donker te laten zitten.

Halla weet van geen ophouden en niemand ziet de vriendelijke dirigente als een ecoterrorist. Dan krijgt Halla het nieuws krijgt dat ze eigenlijk al niet meer verwachtte: ze mag een weeskindje uit Oekraïne adopteren. Maar niet met een strafblad. Hoe kan Halla moeder Aarde redden en tegelijkertijd een kindje adopteren?

Klimaatproblematiek en ecoterrorisme als entertainment, je moet ’t maar durven. De poging van regisseur Benedikt Erlingsson is zeker geslaagd te noemen! Woman at War is zijn tweede film, en net als in zijn debuut Of Horses and Men (2013) trakteert hij de kijker op een gemoedelijk, maar ook absurdistische film voorzien van de mooiste IJslandse vergezichten.

Prijs

Entree aan de kassa: € 6,50 (alleen contant)
Entree online: € 6,50 (betalen via iDeal)

Gegevens

Datum:
vrijdag 17 januari
Tijd:
20:30 - 22:15
Kosten:
€6.50

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland

Ontvang ons nieuws per mail

You have Successfully Subscribed!