Dit is

Laden films

Deze films binnenkort in Filmhuis Hofdael

films Search and Views Navigation

juli 2019

The Extraordinary Journey of the Fakir – ZABF 1

vrijdag 19 juli / 21:45 - 23:30
Plein Hofdael, de Bleek
Geldrop, Nederland

The Extraordinary Journey of the Fakir is een luchtige film waarin Aja, een Indiase jongeman, op zoek gaat naar zijn vader. Dat doel wordt echter steeds uitgesteld: hij reist in het kielzog van enkele vluchtelingen per ongeluk vanuit Frankrijk naar Engeland. Samen met hen wordt hij uitgezet en verzeilt zo van het ene land in het andere. Aja vertelt zijn levensverhaal aan enkele jongens in de gevangenis, ze luisteren geboeid naar zijn bespiegelingen over liefde, rijkdom en armoede, toeval, lotsbestemming en vluchteling zijn.

Meer informatie »

augustus 2019

Green Book – ZABF 2

vrijdag 2 augustus / 21:30 - 23:30
Plein Hofdael, de Bleek
Geldrop, Nederland

Green Book beweegt zich in het mijnenveld van de raciale verhoudingen in de VS. In de op feiten gebaseerde film speelt Ali de zwarte concertpianist Don Shirley, die in 1962 een tournee maakt door het gesegregeerde zuiden van de VS. Mortensen speelt chauffeur Tony Vallelonga: een Italiaanse-Amerikaanse jongen van de gestampte pot met een grote mond en losse handjes. Dat is precies het type dat Shirley nodig heeft, want de reis door het zuiden is voor een zwarte man levensgevaarlijk. Vermakelijke en leerzame buitenfilm.

Meer informatie »

Bohemian Rhapsody op De Gulberg

vrijdag 9 augustus / 19:30
Landgoed De Gulbergen, Gulberg 9
Nuenen,
+ Google Maps

*** VOLGEBOEKT *** Deze geweldige film behoeft weinig toelichting. Maar de locatie wél! We draaien Bohemian Rhapsody op de flanken van De Gulberg, kort na zonsondergang. Lees direct verder en mis dit hoogtepunt van deze zomer niet!

Meer informatie »

A Bridge Too Far – ZABF 3

vrijdag 16 augustus / 21:00 - 23:00
Plein Hofdael, de Bleek
Geldrop, Nederland

Naar aanleiding van de 75e verjaardag van de bevrijding van Geldrop:
Het is tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog. De Duitsers hebben het meeste van Frankrijk verloren en de geallieerden troepen besluiten om hun de beslissende trap te geven. Ze plannen om duizenden soldaten te droppen in Nederland en houden daar een paar sleutelplaatsen vast, tot versterking aankomt. De belangrijkste plaats is de brug bij Arnhem; wanneer deze is veroverd, kan deze alles blokkeren van het westen van Duitsland.

Meer informatie »

september 2019

Werk ohne Autor

vrijdag 6 september / 20:30 - 23:00
Filmhuis Hofdael, Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland
€6

Centraal staan drie periodes uit de Duitse geschiedenis. De jonge kunstenaar Kurt Barnert is gevlucht van Oost- naar West-Duitsland, maar wordt nog steeds achtervolgd door de herinneringen uit zijn kindertijd tijdens de Nazi-jaren. Wanneer hij de studente Ellie ontmoet, is hij ervan overtuigd dat hij de liefde van zijn leven gevonden heeft. Hij begint schilderijen te maken over zijn eigen lot en de trauma’s van een hele generatie.

Meer informatie »

The Mule

vrijdag 13 september / 20:30 - 22:30
Filmhuis Hofdael, Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland
€6

Earl Stone is een eenzame man op leeftijd en werkzaam als bloemist. Financieel gaat het hem niet voor de wind, waardoor hij zich genoodzaakt ziet de zaak te sluiten. Dan krijgt hij een voorstel om geld te verdienen als drugskoerier voor het Mexicaanse drugskartel. Hierdoor komt hij in het vizier van onder meer de DEA-agent Colin Bates.

Meer informatie »

Away From Her

vrijdag 20 september / 20:30 - 22:30
Filmhuis Hofdael, Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland
€6

Grant (Gordon Pinsent) en Fiona (Julie Christie) zijn reeds vele jaren getrouwd. Nu zijn ze beiden op oudere leeftijd en ze leiden een comfortabel leven op het platteland. Tot Fiona plots problemen krijgt met haar geheugen. Vastbesloten om Grant niet op te zadelen met haar problemen, laat ze zich opnemen in een rusthuis. Daar wordt ze echter verliefd op Aubrey, een andere patient.

Meer informatie »

The Favourite

vrijdag 27 september / 21:30
Filmhuis Hofdael, Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland
€6

Engeland, begin achttiende eeuw. Centraal staat de relatie tussen koningin Anne en haar vertrouwelinge, adviseur en geliefde Sarah Churchill, de hertogin van Marlborough. Hun levens veranderen voorgoed door de aankomst van Sarahs jongere nicht Abigail. Al snel veranderen de dynamieken tussen de vrouwen en pogen ze invloed uit te oefenen op de koningin en op het paleis.

Meer informatie »
+ Exporteer Evenementen