Dit is

Laden films

Deze films binnenkort in Filmhuis Hofdael

films Search and Views Navigation

juli 2019

The Extraordinary Journey of the Fakir – ZABF 1

vrijdag 19 juli / 21:45 - 23:30
Plein Hofdael, de Bleek
Geldrop, Nederland

The Extraordinary Journey of the Fakir is een luchtige film waarin Aja, een Indiase jongeman, op zoek gaat naar zijn vader. Dat doel wordt echter steeds uitgesteld: hij reist in het kielzog van enkele vluchtelingen per ongeluk vanuit Frankrijk naar Engeland. Samen met hen wordt hij uitgezet en verzeilt zo van het ene land in het andere. Aja vertelt zijn levensverhaal aan enkele jongens in de gevangenis, ze luisteren geboeid naar zijn bespiegelingen over liefde, rijkdom en armoede, toeval, lotsbestemming en vluchteling zijn.

Meer informatie »

augustus 2019

Green Book – ZABF 2

vrijdag 2 augustus / 21:30 - 23:30
Plein Hofdael, de Bleek
Geldrop, Nederland

Green Book beweegt zich in het mijnenveld van de raciale verhoudingen in de VS. In de op feiten gebaseerde film speelt Ali de zwarte concertpianist Don Shirley, die in 1962 een tournee maakt door het gesegregeerde zuiden van de VS. Mortensen speelt chauffeur Tony Vallelonga: een Italiaanse-Amerikaanse jongen van de gestampte pot met een grote mond en losse handjes. Dat is precies het type dat Shirley nodig heeft, want de reis door het zuiden is voor een zwarte man levensgevaarlijk. Vermakelijke en leerzame buitenfilm.

Meer informatie »

Zomeravond Buitenfilm – Special

vrijdag 9 augustus / 21:30 - 23:30

Voor vrijdagavond 9 augustus 2019 bereidt Filmhuis Hofdael in samenwerking met anderen een bijzondere Zomeravond Buitenfilm voor.
Met een film op niveau en een ongekend toffe locatie!

Meer informatie »

A Bridge Too Far – ZABF 3

vrijdag 16 augustus / 21:00 - 23:00
Plein Hofdael, de Bleek
Geldrop, Nederland

Naar aanleiding van de 75e verjaardag van de bevrijding van Geldrop:
Het is tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog. De Duitsers hebben het meeste van Frankrijk verloren en de geallieerden troepen besluiten om hun de beslissende trap te geven. Ze plannen om duizenden soldaten te droppen in Nederland en houden daar een paar sleutelplaatsen vast, tot versterking aankomt. De belangrijkste plaats is de brug bij Arnhem; wanneer deze is veroverd, kan deze alles blokkeren van het westen van Duitsland.

Meer informatie »

september 2019

Online je ticket kopen : een testfilm

zaterdag 28 september / 20:30 - 23:00
Filmhuis Hofdael, Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland
€6

Dit is een testfilm, want met ingang van het nieuwe seizoen gaan we online tickets verkopen. Je mag gerust meedoen aan deze testfase! Doorloop het aankoopproces. Kies een willekeurige bank en in de volgende stap geef je aan dat het bedrag is betaald. Je test-ticket(s) ontvang je in je e-mailbox.

Meer informatie »
+ Exporteer Evenementen