Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Café Society – 10 februari

vrijdag 10 februari / 20:30 - 22:15

€6

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
96 minuten

geregisseerd door Woody Allen
met Jesse Eisenberg, Kristen Stewart en Steve Carell

Een Joodse familie woont in de Bronx in New York in de jaren 30. Een van de familieleden besluit naar Hollywood te gaan in de hoop een baan te vinden in de filmindustrie. Wanneer hij verliefd wordt laat hij zich meeslepen in de zogenaamde café society, de levendige kunstenaarsscene.

Recensie Volkskrant: 80-Jarige Woody Allen toont zich in goede vorm. Allen heeft van zijn 47ste speelfilm een lust voor het oog gemaakt. Een plezierige film met aangenaam acteerwerk en een luchtige toon, vrij van cynisme.

Hij doet zo zijn best, Bobby Dorfman (Jesse Eisenberg), maar Vonnie (Kristen Stewart) laat zich niet door hem verleiden. Ze heeft al een vriend. Bobby is van New York naar Los Angeles gekomen om aan de juwelierszaak van zijn vader te ontsnappen. Dankzij zijn oom Phil (Steve Carell), die een succesvol agentschap voor filmsterren leidt, krijgt hij een baantje. Midden in de Golden Age van Hollywood belandt Bobby in een wereld van glamour en 24-uursgeroddel. Stralend middelpunt, voor hem, is niet een of andere beroemde actrice; het is de nuchtere secretaresse Vonnie.

Met Café Society betoont de 80-jarige Woody Allen zich in goede vorm. Losjes vertelt hij een verhaal dat zich grotendeels in gegoede kringen afspeelt, met uitstapjes naar het criminele circuit van New York. De film heeft een luchtige, optimistische toon, vrij van cynisme, zeker als het over de liefde gaat: daar doet niemand kinderachtig over. Natuurlijk is de naïeve Bobby een dromer, maar ook de geharde zakenman Phil blijkt een romanticus. In deze nostalgische vertelling over het Hollywood van de jaren dertig komt de humor vooral van de New-Yorkse kant. De scènes met Bobby’s ouders, broer en zus bevatten de beste grappen.

Opvallend is dat de productieve, efficiënt filmende Allen, doorgaans eerder een functioneel verteller dan een estheet, van zijn 47ste speelfilm ook een lust voor het oog heeft gemaakt. Dankzij het camerawerk van drievoudig Oscarwinnaar Vittorio Storaro ziet Café Society er prachtig uit; het is alsof de film ervan gaat ademen.

Samen met het aangename acteerwerk maakt het Café Society tot een van de plezierigste Allen-films van de laatste tien jaar.

Gegevens

Datum:
vrijdag 10 februari
Tijd:
20:30 - 22:15
Kosten:
€6

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland
+ Google Maps

Organisator

Filmhuis Hofdael
E-mail:
info@filmhuishofdael.nl