Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

The Polar Express

zondag 16 december / 11:00 - 12:30

Gratis

RSVP

Tickets are not available as this evenement has passed.

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text _builder_version=”3.17.6″]

Jeugdfilm – Nederlands gesproken
Verenigde Staten / Animatie
Duur: 100 minuten
Entree: € 5,00
Regie: Robert Zemeckis
Met: Hans Somers, Victor Peeters en Jan Nonhof

Een jongen die twijfelt aan het bestaan van de Kerstman, komt in een fantasiereis naar de Noordpool terecht op een magische trein. Daar zal hij de Kerstman persoonlijk mogen ontmoeten, samen met enkele andere kinderen.

Recensie Cinemagazine:
Als je een echte kerstfreak bent, dan moet je in deze donkere dagen absoluut een warme bioscoop opzoeken en je laten betoveren door het verhaal van ‘The Polar Express’. Heb je helemaal niks met kerst, dan vind je dit waarschijnlijk een sentimentele kinderfilm.

‘The Polar Express’ is een film van het gouden duo Tom Hanks en regisseur Robert Zemeckis (‘Forest Gump’ en ‘Cast Away’). Het verhaal, gebaseerd op het kinderboek van Chris Van Allsburg, heeft alles wat je van een kerstfilm verwacht.

De film ziet er geweldig uit; de trein, de huizen, Noordpool Stad, de personages. De makers hebben gebruik gemaakt van technieken zoals ‘Performance Capture’, hiermee kunnen gezichten en stemmen van de acteurs worden vastgelegd. Zo krijgen de personages emoties en bewegingen alsof ze echte mensen zijn. Dit is zo ongelooflijk knap gemaakt, dat je op sommige momenten zelfs vergeet dat je naar een animatiefilm zit te kijken.

Door deze techniek en de vele mogelijkheden ervan, was het voor Tom Hanks mogelijk om meer dan één rol op zich te nemen. Hij is niet alleen de mannelijke volwassen personages, zoals de conducteur, de vader en de Kerstman, maar ook de achtjarige hoofdpersoon. In totaal neemt Hanks maar liefst zes figuren voor zijn rekening, waarvan vooral de volwassenen erg veel op hem lijken. Ook is Steven Tyler, de zanger van Aerosmith, duidelijk te herkennen als een zingende elf.

De film is avontuurlijk, warm, mysterieus, sentimenteel, kortom echt kerst: You love it or you hate it.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gegevens

Datum:
zondag 16 december
Tijd:
11:00 - 12:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland
+ Google Maps

Organisator

Filmhuis Hofdael
E-mail:
info@filmhuishofdael.nl