Laden films

« Alle films

  • Dit event is voorbij.

De Verborgen Wereld van de Strabrechtse Heide – 20 april (donderdag)

donderdag 20 april / 20:30 - 22:00

€5

Ruim drie jaar is Han Meeuwsen bezig met het maken van een film over De Verborgen Wereld op de Strabrechtse heide. Het laatste jaar wordt Han bijgestaan door zijn zoon Chris. Samen werken zij nu aan de realisatie van een spectaculaire natuurdocumentaire van dit bijzondere heidegebied. De verborgen wereld omvat met name die dingen en gebeurtenissen die voor een argeloze bezoeker onopgemerkt blijven. Zeg nu eerlijk, wie heeft er ooit gehoord van een mierenleeuw en een bijenwolf? Nee, dit zijn geen grote angstaanjagende zoogdieren, maar insecten die binnen de insectenwereld even angstaanjagend zijn als de leeuw en de wolf onder de zoogdieren. Maar ook het verborgen leven van de schuwe en nauwelijks waarneembare nachtzwaluw zal uitgebreid uitgelicht worden.

Ondersteund door de boswachter van Staatsbosbeheer, Jap Smits, wordt de Strabrechtse heide wekelijks bezocht om alle seizoenen in beeld en geluid vast te leggen. Het gebruik van hoge resolutie highspeed videocamera’s, 4k cinema camera’s, night vision camera’s, drone’s en vele overige hulpmiddelen zorgen ervoor dat het gedrag van De Verborgen Wereld in detail wordt vastgelegd.

Han Meeuwsen geeft zelf vooraf een inleiding.

Recensie Eindhovens Dagblad:

Ruim drie jaar lang werkte Astenaar Han Meeuwsen aan de natuurfilm ‘De verborgen wereld van de Strabrechtse Heide’ .

Uren en uren film draaide Meeuwsen op de Strabrechtse Heide. Zijn camera stond vooral gericht op de droge heidegrond. Want wat daar allemaal gebeurt…

Wreed
“Het is moord en doodslag. Je hebt prooien en jagers en jagers die zelf weer prooi worden van andere jagers. Ja het gaat er soms wreed aan toe in de insectenwereld”, legt de 52-jarige Astenaar uit.

Afrika
De Strabrechtse Heide is met 1500 hectare het grootste aaneengesloten heidegebied van de provincie en staat bekend om zijn insectendiversiteit. Ook huizen er nachtzwaluwen, lepelaars, reigers, vossen en ander wild. “Alle dieren die er rondlopen zijn daar omdat ze dat graag willen. Er is niets gekunseld aan”, benadrukt de Astense filmer. Meeuwsen toont de heide in al zijn pracht en glorie. Hij doet dat met behulp van de laatste technieken. “Het lijkt soms net op Afrika.”

Parel
‘De verborgen wereld van de Strabrechtse Heide’ laat niet alleen zien wat voor parel het gefilmde onderwerp is, de film zelf is het bekijken meer dan waard.

Gegevens

Datum:
donderdag 20 april
Tijd:
20:30 - 22:00
Kosten:
€5

Locatie

Filmhuis Hofdael
Molenstraat 23
5664 HV, Geldrop Nederland
+ Google Maps

Organisator

Filmhuis Hofdael
E-mail
info@filmhuishofdael.nl